arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Μείωση του ειδικού φόρου διαφημίσεων σε 5% από 1.4.2018
CHA000018

 

Τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών με την οποία, μειώνεται από είκοσι τοις εκατό (20%) που είναι σήμερα σε πέντε τοις εκατό (5%), ο συντελεστής του ειδικού φόρου επί της αξίας των διαφημίσεων που προβάλλονται από την τηλεόραση, αποκλειστικά για τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που κατέχουν άδεια λειτουργίας χορηγηθείσα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ή έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και γι’ αυτά της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

Η προαναφερόμενη μείωση ισχύει από 1.4.2018.  Από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται, ετήσια μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η οποία εκτιμάται στο ποσό των 20 εκ. ευρώ περίπου. Η μείωση αυτή ειδικά για το έτος 2018 περιορίζεται στο ποσό των 15 εκ. ευρώ περίπου.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ -ΠΡΟΣΘΗΚΗ σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων»

Άρθρο
Τροποποίηση άρθρου πέμπτου ν. 3845/2010


ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Ενόψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς το σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση, από 1.4.2018, του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 (Α’ 65) σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο
Ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας. Παράλληλα επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράφει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Άρθρο…
Τροποποίηση άρθρου πέμπτου ν. 3845/2010

Μετά το δεύτερο εδάφιο της παρ. 12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 (Α’ 65) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
« Για τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που κατέχουν άδεια λειτουργίας χορηγηθείσα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ή έχουν υπογράφει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και γι’ αυτά της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., ο συντελεστής του φόρου αυτού ορίζεται, από 1.4.2018, σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%).»

Πηγή: Taxheaven

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα