arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
price increase

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ» ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το σεμινάριο Τυροκομίας του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ).
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στην Τρίπολη, η χρονική διάρκεια του είναι 34 εκπαιδευτικές ώρες.
Η βιωματική εκπαιδευτική φύση των σεμιναρίων στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και τη βελτίωση των παραγωγικών ικανοτήτων των καταρτιζομένων.
Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΡΓΑΝΗ: ΧΑΘΗΚΑΝ 98.420 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Αρνητικό κατά 98.420 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Ειδικότερα, τον Οκτώβριο, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 208.643 και οι αποχωρήσεις σε 307.063, εκ των οποίων οι 81.021 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 226.042 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Βάσει των στοιχείων της «ΕΡΓΑΝΗΣ», αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2017, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 2.058.515 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις ήταν 1.891.064.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ TAXISNET ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για να δηλώσουν τον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές σε ηλεκτρονικό χρήμα (πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, πληρωμές μέσω e-banking) καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Στην εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) η επιχείρηση (υπόχρεος) δηλώνει στη Φορολογική Διοίκηση τον/τους επαγγελματικούς λογαριασμούς σε μορφή IBAN, όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ
Στο τέλος του μήνα ξεκινά ο 2ο κύκλος των τεσσάρων καθεστώτων ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου (Ν. 4399/16). Συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου 2017, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα», «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ», «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους» και θα διαρκέσει ως τις 15 Φεβρουαρίου 2018. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι, η διαδικασία υποβολής και οι προδιαγραφές βασίζονται στα ίδια δεδομένα με αυτές του προηγούμενου κύκλου, με κάποιες τεχνικές βελτιώσεις.

ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΦΟΡΟΥ
Το φρένο στις πληρωμές δαπανών υπερκαλύπτει την υστέρηση που καταγράφεται στα έσοδα και συντηρεί το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, το οποίο στο τέλος Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 5,355 δισ. ευρώ υπερβαίνοντας κατά 116 εκατ. ευρώ τον στόχο. Τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου δείχνουν τρύπα 2,842 δισ. ευρώ στα καθαρά έσοδα, μεγάλο μέρος της οποίας οφείλεται στην υπέρβαση των επιστροφών φόρων κατά 1,964 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο. Στο 10μηνο οι επιστροφές φόρων άγγιξαν τα 4,5 δισ. ευρώ όταν στο σύνολο του έτους θα έπρεπε να είναι 3,2 δισ. ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα