arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Β’ ΚΥΚΛΟΣ)» ΤΟΥ ΕΠΑΝΕΚ ΚΑΙ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΊΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ,
Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας με θέμα:
«Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)» του ΕΠΑνΕΚ και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» στις 22/11/17, ώρα 18:00 Αίθουσα Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21 , Τρίπολη.
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της δράσης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

ΠΣΕ: ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ”ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ” ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Σε κατάλληλη στιγμή για να “κάνουν το μεγάλο άλμα προς τα μπροστά” βρίσκονται οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν, διατηρούν τη δυναμική τους στο εννεάμηνο του 2017, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων , την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους η συνολική αξία των εξαγωγών αυξήθηκε, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, κατά 13,5% και ανήλθε στα 21,11 δισ. ευρώ από 18,59 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Την ίδια στιγμή, αύξηση κατά 6,5% ή κατά 886,2 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι εξαγωγές και χωρίς να υπολογιστούν τα πετρελαιοειδή.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 0,7% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Αύξηση 0,7% εμφανίζει σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Αναλυτικότερα, από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του μηνός Οκτωβρίου 2017 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2016, προέκυψε αύξηση 0,7% έναντι μείωσης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2016 με το 2015. Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 1%. Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Οκτώβριο 2017, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2017, παρουσίασε αύξηση 0,1% έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Μεγαλόπολη (8/12), Άστρος (9/12) και Τρίπολη (10-11/12).

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ 4,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επεξεργασίας των στοιχείων του πιλοτικού προγράμματος στοχευμένων ελέγχων στην περιφέρεια Αττικής, για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.667 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 452 ελέγχους. Οι έλεγχοι αφορούσαν 9.025 εργαζόμενους και εντοπίστηκαν να θίγονται οι 920 ή ποσοστό 10,19%. Αδήλωτοι βρέθηκαν 282 εργαζόμενοι και μερικώς δηλωμένοι 638 εκ των οποίων οι 535 δούλευαν με μερική ή εκ περιτροπής εργασία. Επιβλήθηκαν 508 πρόστιμα ύψους 4.187.726,1 ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα