arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Το Ηνωμένο Βασίλειο παγώνει για δύο χρόνια το όριο ένταξης στο ΦΠΑ
CHA000009

Ο καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου, Phillip Hammond, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα στον προϋπολογισμό του φθινοπώρου, ότι το κατώτατο όριο ένταξης στο  ΦΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα παγώσει στις £ 85.000 για τις φορολογικές χρήσεις 2018/19 και 2019/20.

Το πάγωμα θα αυξήσει τα έσοδα περίπου 26 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

Ανώτατο όριο ένταξης ΦΠΑ του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ

Το σημερινό κατώτατο όριο ένταξης στο  ΦΠΑ του Ηνωμένου Βασιλείου ύψους £ 85.000 ετησίως είναι το υψηλότερο στην ΕΕ. 
Οι πλησιέστερες άλλες χώρες είναι η Γαλλία 82.000 € (73.000 λίρες Αγγλίας) και η Ιρλανδία 75.000 € (67.000 €) για εμπορεύματα. 

Η επίσημη βάση για το υψηλό όριο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι να δοθεί στις μικρές επιχειρήσεις φορολογική επιδότηση για να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν. 
Ωστόσο, ο πιο ρεαλιστικός λόγος είναι το αρνητικό κόστος / όφελος στην προσπάθεια επιβολής της συμμόρφωσης σε μικρές επιχειρήσεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Γραφείο Απλοποίησης Φόρων (ONS) του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι ένα τόσο υψηλό επίπεδο στρεβλώνει την ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων. Πολλές μικροεπιχειρήσεις σημείωσαν ότι περιορίζουν την ανάπτυξη ώστε να παραμείνουν κάτω από το κατώτατο όριο και να αποφύγουν να αυξήσουν τις τιμές τους επιβάλλοντας ΦΠΑ. 
Υπάρχουν επίσης αποδείξεις για φοροδιαφυγή στο σύστημα, καθώς οι επιχειρήσεις παράνομα “διαιρούνται” οι πωλήσεις μεταξύ εταιρειών για να παραμείνουν κάτω από το όριο καταχώρισης.

Το ONS συνέστησε σημαντική μείωση του ορίου. Η μείωση του από £ 85.000 σε £ 43.000 θα φέρει έως και 600.000 επιχειρήσεις στο καθεστώς ΦΠΑ. Αυτό θα επιβάλλει τη νέα καταχώρηση ΦΠΑ και θα επιστρέφει διοικητικές επιβαρύνσεις για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις – συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης ψηφιακών αρχείων στο πλαίσιο των κυβερνητικών προτάσεων για το 2019 «Making Tax Digital».

Πηγή: Taxheaven

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα