arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του και η εταιρεία Ανάπτυξης Πελοποννήσου “ΑΓΑΠΗΝΩΡ” διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για την παρουσίαση των προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε περιοχές της Αρκαδίας.
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται η 3η κατά σειρά εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου «Φάμπρικα Πολιτισμού», στο Λεωνίδιο.
Στη διάρκεια της, ο συνεργάτης της εταιρείας Ανάπτυξης Πελοποννήσου “ΑΓΑΠΗΝΩΡ” κ. Νικόλαος Μεγρέμης θα παρουσιάσει αναλυτικά τα προγράμματα:
• «Επιχειρούμε Έξω»
• «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»
Επόμενες εκδηλώσεις, στη Μεγαλόπολη και τη Δημητσάνα
Μεγαλόπολη, 31 Ιανουαρίου
Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται η 4η κατά σειρά εκδήλωση, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης «Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ», στη Μεγαλόπολη, (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου).
Για τη Δημητσάνα θα βγει σχετική ανακοίνωση, μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 16 Μαρτίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά εδώ.

ΟΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ
Μόνον όσες επιχειρήσεις κρίνονται «βιώσιμες» θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλών από 20.000 έως 50.000 ευρώ, προς Ταμεία, εφορία και τράπεζες, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Τη διαδικασία τυποποιημένου ελέγχου των φακέλων που κατατίθενται στην ειδική πλατφόρμα της Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους περιγράφει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι βιώσιμες επιχειρήσεις είναι αυτές που παρουσιάζουν κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στην τελευταία χρήση, ή σε 2 από τις 3 τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης καθώς και ταυτόχρονα, το σύνολο των οφειλών (εκτός των τόκων υπερημερίας) προς τα κέρδη είναι ίσο ή μικρότερο από 8.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΡΓΑΝΗ: ΣΕ 143.535 ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ 2017
Την υψηλότερη επίδοση έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα, με 143.535 νέες θέσεις εργασίας, κατέγραψε το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Κατά το μήνα Δεκέμβριο 2017, καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων–αποχωρήσεων κατά 15.315 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Δεκεμβρίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 172.064, ενώ οι αποχωρήσεις σε 156.749. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η επίδοση του ισοζυγίου ροών του μηνός Δεκεμβρίου 2017 είναι η δεύτερη υψηλότερη θετική επίδοση αντίστοιχου καταγεγραμμένου μηνός Δεκεμβρίου, από το 2001 μέχρι σήμερα.

ΑΠΟ 4 ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ
Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, εκτός απροόπτου έως τον Μάρτιο, με στόχο την εξομοίωσή τους με αυτές της αγοράς ξεκινά, καθώς εξέπνευσε την Παρασκευή η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους εκτιμητές που θα προσδιορίσουν τις νέες τιμές. Οι νέες αντικειμενικές αξίες, παρότι θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο, θα εφαρμοστούν αναδρομικά από την 1η-1-2018 και θα ισχύσουν και για τον ΕΝΦΙΑ του 2018. Ωστόσο, θα αλλάξουν δραστικά οι συντελεστές του φόρου ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να ελαφρυνθούν οι χαμηλές ιδιοκτησίες και να μεταφερθούν τα βάρη στη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Άλλωστε, το τελικό ποσό είσπραξης του φόρου θα παραμείνει αμετάβλητο στο ποσό των 2,65 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι για να υπάρξει ελάφρυνση των χαμηλών ιδιοκτησιών, θα γίνει ανακατανομή της επιβάρυνσης στα υψηλότερα εισοδήματα.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα