arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΟΑΕΔ: Επιδότηση έως 500 ευρώ για προσλήψεις 20.000 ανέργων
ed05

Ξεκινάει άμεσα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα παρέχει επιδότηση ύψους 500 ευρώ μηνιαίως για την πρώτη πρόσληψη μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις νέων.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρώτη Πρόσληψη» θα αφορά νέους επιχειρηματίες που θέλουν να αποκτήσουν τον πρώτο τους υπάλληλο. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση του μικτού μισθού έως και 500 ευρώ σε 20.000 νέους άνεργους, οι οποίοι θα προσληφθούν από νέους επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα προκηρύσσεται αρχικά για 20.000 θέσεις, αλλά θα επεκταθεί όταν και εφόσον εξαντληθούν οι θέσεις, ώστε να παραμένει διαρκώς διαθέσιμο για όσους νέους επιχειρηματίες συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 18 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2. Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε 18 μήνες για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας έως 29 ετών και σε 12 μήνες για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
1. Ατομικοί επιχειρηματίες έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό.
2. Επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στο εταιρικό ή μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών, με ποσοστό άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά).

Δικαιούχοι: νέοι επαγγελματίες/επιχειρηματίες ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό. Περιλαμβάνονται και νέοι ηλικίας έως 35 ετών, με ποσοστό άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά) στο εταιρικό ή μετοχικό κεφάλαιο επιχειρήσεων οποιασδήποτε νομικής μορφής και Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που δεν απασχολούν ούτε απασχόλησαν στο παρελθόν προσωπικό, στις οποίες την πλειοψηφία των μεριδίων, (άνω του 50% ατομικά ή αθροιστικά) κατέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών.

Διάρκεια: 18 μήνες, για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας έως 29 ετών ή 12 μήνες, για την πρόσληψη ανέργων 30 ετών και άνω.

 Το πρόγραμμα δεν προβλέπει δέσμευση διατήρησης του προσωπικού μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Ύψος επιχορήγησης: Στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των νέων θέσεων εργασίας με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα