arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΆΣΤΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του και η εταιρεία Ανάπτυξης Πελοποννήσου “ΑΓΑΠΗΝΩΡ”  διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για την παρουσίαση των προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε περιοχές της Αρκαδίας.
Σήμερα, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται η 2η κατά σειρά εκδήλωση, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, Άστρος.
Στη διάρκεια της, ο συνεργάτης της εταιρείας Ανάπτυξης Πελοποννήσου “ΑΓΑΠΗΝΩΡ” κ. Νικόλαος Μεγρέμης θα παρουσιάσει αναλυτικά τα προγράμματα:
• «Επιχειρούμε Έξω»
• «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Επόμενες εκδηλώσεις στο Λεωνίδιο, στη Μεγαλόπολη και τη Δημητσάνα
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Αναπτυξιακή εταιρεία Πελοποννήσου «ΑΓΑΠΗΝΩΡ» προσκαλούν τους άμεσα ενδιαφερόμενους στις ενημερωτικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση των εν λόγω προγραμμάτων που θα λάβουν χώρα:

Λεωνίδιο, 29 Ιανουαρίου
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται η 3η κατά σειρά εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου «Φάμπρικα Πολιτισμού», στο Λεωνίδιο.

Μεγαλόπολη, 31 Ιανουαρίου
Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται η 4η κατά σειρά εκδήλωση, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης «Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ», στη Μεγαλόπολη, (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου).

Δημητσάνα
Το επόμενο διάστημα, μέσα στο Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί η 5η ενημερωτική εκδήλωση στη Δημητσάνα. Θα βγει σχετική ανακοίνωση.

ΟΑΕΔ: ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 2018
Σε αναμονή αν και έχει μπει ο Ιανουάριος χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2018 από τον ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με την περσινή εγκύκλιο ο ΟΑΕΔ έδινε δυνατότητα στους δικαιούχους να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά το Δεκέμβριο για να λάβουν τα δελτία τους. Φέτος το πρόγραμμα φαίνεται να έχει «ξεχαστεί» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού.
Όλες οι πληροφορίες εδώ.

ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 16 Μαρτίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά εδώ.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ, ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Αύξηση 13% στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας καταγράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου αυξήθηκαν κατά 11% και οι εισπράξεις κατά 15,8%. Το 9μηνο πέρυσι, σημειώθηκε αύξηση 16,8% στους επισκέπτες των μουσείων και 18,2% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 20,7%. Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο αύξηση των επισκεπτών κατά 12,1%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 20,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 9,5%. Το 9μηνο σημειώθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 18,2% και κατά 22% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 18%.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οι εισφορές Δεκεμβρίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του φορέα. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, ενώ την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα