arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ, ENHMEΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Για την υπουργική απόφαση που εξειδικεύει τα κριτήρια της ρύθμισης οφειλών ενημερώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας τα μέλη του επιχειρήσεις της Αρκαδίας.  Η ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον (α) οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ ή (β) οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους και φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. δικηγόροι, αγρότες) υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών και ότι οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ. Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που «γεννήθηκαν» έως τις 31/12/2016 και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 31/12/2018, ηλεκτρονικά προς το ΚΕΑΟ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΑΑΔΕ: ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Νέο πλαίσιο για την έκδοση αποδεικτικού ενημερότητας και βεβαίωσης οφειλής για χρέη προς το Δημόσιο καθιερώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι φορολογούμενοι που έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και ζητούν την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, για να εισπράξουν χρήματα (π.χ. από πώληση ακινήτου ή από το δημόσιο), διευκολύνονται καθώς το ποσοστό που θα παρακρατεί η Εφορία έναντι των οφειλών τους μειώνεται και κυμαίνεται από 10%-70% ανάλογα με το ποσό της ρυθμισμένης οφειλής που έχει αποπληρωθεί. Αντίθετα, με το σημερινό σύστημα, το ποσό της παρακράτησης οφειλής κυμαίνεται από 10%-100% και εναπόκειται στην κρίση του προϊσταμένου της εφορίας.

NEA KYA ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2017-2018
Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης περιόδου 2017-2018. Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κόβεται στο μισό, από 0,25 ευρώ πέρυσι σε 0,125 ευρώ/λίτρο φέτος, χωρίς να μεταβάλλονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Σύμφωνα με την υφυπουργό οικονομικών κ. Παπανάτσιου το αργότερο έως την επόμενη Τρίτη θα ανοίξει η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης πετρελαίου. Όσες υποβληθούν έως 15 Ιανουαρίου θα πληρωθούν έως τις 15 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018
Νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ισχύουν από την 1η/1/2018 για τους ασφαλισµένους όλων των Ταµείων που συµπληρώνουν µέσα στη νέα χρονιά το 50ό ως το 60ό έτος. Οι αλλαγές του 2018 επιφέρουν αυτόµατη αύξηση των ορίων ηλικίας ως και 2 έτη σε σχέση µε το 2017 για 45 κατηγορίες ασφαλισµένων.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
Τροποποίηση του άρθρου 53 του ν. 4389/2016 για τον φόρο διαμονής, ο οποίος επιβάλλεται από την 1.1.2018. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα προβλέπεται ρητά ότι ο ταξιδιώτης, διαμένων, χρήστης του δωματίου ή διαμερίσματος, θα επιβαρύνεται από τον φόρο διαμονής. Επίσης θα προβλέπεται ότι για την επιβολή του φόρου, εκδίδεται από τις υπόχρεες επιχειρήσεις ειδικό στοιχείο-απόδειξη είσπραξης φόρου διαμονής προς τον διαμένοντα. Επιπλέον, θα αποσαφηνίζεται ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα