arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Ο MANAGER ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΕΔΕ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “O Manager του Αύριο” που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στις 18.30 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ( 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Η ανοικτή συζήτηση – εκδήλωση, απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους και τα στελέχη επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής και γίνεται με αφορμή την ενημέρωση για την έναρξη της 2ης σειράς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ που θα ξεκινήσει στις 16 Μαρτίου 2018 στην Τρίπολη.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
Στο Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».
Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.30 επαγγελματίες και εν δυνάμει επαγγελματίες ενημερώθηκαν δια στόματος του στελέχους της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κας Ιφιγένειας Τσούκα για το εν λόγω πρόγραμμα.

ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 16 Μαρτίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες εδώ.

EUROSTAT: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 0,6%ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ 28
Ανάπτυξη σε ποσοστό 0,6% του ΑΕΠ κατέγραψε η οικονομία στην ευρωζώνη και στην ΕΕ των 28, το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.Το 2017, η οικονομία της ευρωζώνης και της ΕΕ αναπτύχθηκαν με ρυθμό 2,5%, σύμφωνα με τη Εurostat. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,7% στην ευρωζώνη και κατά 2,6% στην ΕΕ των 28. Το τρίτο τρίμηνο του 2017 η οικονομία στην ευρωζώνη και στην ΕΕ αναπτύχθηκαν κατά 0,7%.

ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΟΣΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Διαρθρωτικά ενδυναμωμένες βγαίνουν από την κρίση οι ελληνικές επιχειρήσεις που επιβίωσαν, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας. Όπως αναφέρεται στη μελέτη, την περίοδο της παρατεταμένης κρίσης (2008-2016), ο ελληνικός επιχειρηματικός τομέας συρρικνώθηκε κατά 28% σε όρους κύκλου εργασιών. Η κρίση δημιούργησε συσταλτική πίεση στον ελληνικό επιχειρηματικό τομέα μέσω δύο καναλιών: του κλεισίματος ενός σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων, καθώς και της μειωμένης δραστηριότητας των επιχειρήσεων που επιβίωσαν. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι κλάδοι των ξενοδοχείων και της βιομηχανίας πετρελαίου (οι οποίοι αύξησαν τις πωλήσεις τους πάνω από 20% την περίοδο 2008-2016), ενώ δευτερευόντως σχετική αντοχή επέδειξαν η βιομηχανία τροφίμων και οι μεταφορές.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Σημαντική μείωση της τάξης του 2,9% σημείωσε ο όγκος πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο, με βασικό παράγοντα τη μεγάλη πτώση που καταγράφηκε στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ. Άλλωστε, παρότι στελέχη του κλάδου αναμένουν αύξηση των πωλήσεων, έστω και οριακή, για το α΄ εξάμηνο του 2018, εκτιμούν ότι το περιβάλλον είναι ακόμη αβέβαιο, ενώ δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα του κλάδου θεωρούν ότι είναι ο υψηλός ΦΠΑ. Ειδικότερα, μείωση των πωλήσεων καταγράφηκε σε Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (7,2%), Τρόφιμα- ποτά – καπνό (4,5%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (3,7%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (0,2%). Στον αντίποδα, οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά σε Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμό (11,6%), Ένδυση- υπόδηση (4,1%), Πολυκαταστήματα (2,3%) και Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (1,4%).

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα