arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 16 Μαρτίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά εδώ.

ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΈΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, με την μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου και νέων καλλιτεχνών: Στυλιανό Λεγάκη, Θοδωρή Φέρη και η δική μας Τριπολίτισσα Κωνσταντίνα Κατσογιάννη, και την 7μελή ορχήστρα τους, θα απολαύσουμε στον χορό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στο χώρο δεξιώσεων «SUNSET» (περιοχή Νέου Καρδαρά), το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ.
Τιμή Πρόσκλησης: 30€ (περιλαμβάνεται πλήρες μενού, ελεύθερη κατανάλωση εμφιαλωμένου κρασιού ΠΟΠ Μαντινείας, αναψυκτικών και μία φιάλη ποτού ανά τραπέζι).
Προσκλήσεις διατίθενται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

ΟΟΣΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ
Περισσότερες ώρες εργάζονται οι Έλληνες σε σχέση με τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όπως καταδεικνύουν τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organization for Economic Cooperation and Development). Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ καταγράφουν την εργασία σε 35 μέλη του από τα πιο προηγμένα σε οικονομικούς όρους κράτη και δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών, με το μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες το χρόνο. Στον αντίποδα, οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Στο 72,3%, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ έφτασε η απασχόληση στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2017, με περισσότερους από 236 εκατομμύρια απασχολούμενους. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η απασχόληση στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 1,7%. Ωστόσο, τα επίπεδα της απασχόλησης εξακολουθούν να έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφεται στην Ελλάδα (58%) και το υψηλότερο στη Σουηδία (82%).

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Πάνω από μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι, συγκεκριμένα 507.677, έσπευσαν να υπαχθούν στην ρύθμιση της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων, πριν τους εντοπίσουν οι φοροελεγκτές και τους επιβάλλουν φόρους και πρόστιμα που θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμη και το 120% των αδήλωτων κεφαλαίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, συνολικά αποκάλυψαν εισοδήματα που υπερβαίνουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο φόρος που τους βεβαιώθηκε προσεγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ ή για την ακρίβεια 795,32 εκατ. ευρώ (1.567 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας). Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι 231,3 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν εφάπαξ και τα υπόλοιπα ποσά πληρώνονται σε δόσεις.

ΣΤΗ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η εγκύκλιος που εξειδικεύει επιπλέον σημεία για τη ρύθμιση οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα ορίζει ρητά ότι αίτηση για ρύθμιση μπορούν να υποβάλουν και οι αγρότες, καθώς και όσοι έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών ως αυτοαπασχολούμενοι, ανεξαρτήτως αν θεωρείται ότι δεν ασκούν, κατά τα τυπικά κριτήρια, επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. ανταποκριτές ξένου Τύπου). Διευκρινίζει ότι ρυθμίζονται και τα πρόστιμα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που υπάγονται στην έννοια της βασικής οφειλής, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Ορίζει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Επιτρέπει τη ρύθμιση οφειλών που αμφισβητούνται δικαστικά από τον οφειλέτη. Με αυτόν τον τρόπο, οι οφειλέτες αποφεύγουν επιπλέον επιβαρύνσεις.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα