arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 16 Μαρτίου 2018.

ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΈΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, με την μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου και νέων καλλιτεχνών: Στυλιανό Λεγάκη, Θοδωρή Φέρη και η δική μας Τριπολίτισσα Κωνσταντίνα Κατσογιάννη, και την 7μελή ορχήστρα τους, θα απολαύσουμε στον χορό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στο χώρο δεξιώσεων «SUNSET» (περιοχή Νέου Καρδαρά), το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ.
Τιμή Πρόσκλησης: 30€ (περιλαμβάνεται πλήρες μενού, ελεύθερη κατανάλωση εμφιαλωμένου κρασιού ΠΟΠ Μαντινείας, αναψυκτικών και μία φιάλη ποτού ανά τραπέζι).
Προσκλήσεις διατίθενται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2017
Στο ποσό των 2,567 δισ. ευρώ μειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα από 3,140 δισ. ευρώ που ήταν το Νοέμβριο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την πορεία εξέλιξης των χρηματοδοτήσεων και των πληρωμών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά το 2017 για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα διατέθηκαν στους αρμόδιους κρατικούς χρηματοδοτήσεις ύψους 786 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό των τελικών πληρωμών που έγιναν από τους ίδιους ανήλθε σε 903,1 εκατ. ευρώ. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Δεκέμβριο του 2017 ανέρχονταν στο ποσό των 765,3 εκατ. ευρώ.

ΟΑΕΕ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ
Αντιμέτωποι με επιβαρύνσεις θα βρεθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι πέραν των διπλών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν θα έχουν και να αντιμετωπίσουν και υπέρογκα πρόστιμα. Πρόκειται για επαγγελματίες που παρ’ ότι έχουν σταματήσει την δραστηριότητά τους κι έχουν κλείσει τα βιβλία τους, ο ΕΦΚΑ τους επιβάλλει πρόστιμα 6% κάθε χρόνο επί των συνοικών οφειλών που είχαν στον πρώην ΟΑΕΕ.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΩΣ 20.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ-«ΜΑΙΜΟΥ»
Πρόστιμα από 5.000 ως 20.000 ευρώ επιβάλλουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε όσους εντοπίζουν να έχουν παραποιημένες ταμειακές μηχανές. Παράλληλα πρόστιμο ως 1.000 ευρώ προβλέπονται για γιατρούς, φροντιστήρια, ασφαλιστές οι οποίοι δεν κόβουν αποδείξεις παρά το γεγονός ότι υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ. Για το θέμα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων Εγκύκλιο – οδηγό εξέδωσε με τα πρόστιμα που επιβάλλουν οι φορολογικές αρχές σε παραβάσεις με βάση τις αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα