arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Προσοχή στην ανανέωση της ασφάλισης αυτοκινήτου, ενόψει ελέγχων για ανασφάλιστα
CHA000017

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις ανανεώσεις των ασφαλιστηρίων του αυτοκινήτου, αφού μία μικρή αμέλεια στην διαδικασία της ανανέωσης μπορεί να στοιχίσει ένα πρόστιμο στην εφορία.

Συγκεκριμένα τα ασφαλιστικά συμβόλαια ισχύουν εφόσον έχουν ανανεωθεί και πληρωθεί τα ασφάλιστρα. Το σύστημα των ασφαλιστικών εταιριών, μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου, ενημερώνεται αυτόματα με κάθε λήξη και ανανέωση ασφαλιστηρίου αυτοκινήτου. Το σύστημα αυτό είναι συνδεδεμένο με το taχιsnet και την τροχαία.

Επομένως οι ασφαλισμένοι πρέπει να φροντίζουν να ανανεώνουν έγκαιρα και πριν την λήξη του υπάρχοντος συμβολαίου γιατί αρκούν μερικές ώρες ‘η μια μέρα για να πιαστεί ένας κάτοχος αυτοκινήτου στην “τσιμπίδα” των ανασφάλιστων ή να μην μπορεί να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρία σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.
Συνεπώς όλοι οι ασφαλισμένοι πρέπει να τσεκάρουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους που αναφέρει ακριβώς ώρα και μέρα λήξης. Επίσης αυτό μπορεί να το κάνουν και διαδικτυακά, αν δεν βρίσκουν το συμβόλαιό τους, κάνοντας κλικ εδώ μπορούν να δουν πότε λήγει η ασφάλισή τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα