arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «ΛΥΣΗ»
Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης «ΛΥΣΗ» διοργανώνει εκδήλωση εγκαινίων του Ινστιτούτου – Σχολή Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 18.00 στην αίθουσα εκπαιδεύσεων, (Επιμελητήριο Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21).
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr και στην ιστοσελίδα του IN.KA.Δ.Τ. www.lisitripolis.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων και επαγγελματιών της Αρκαδίας, και ο ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ ως εκπρόσωπος βιοτεχνών Αρκαδίας καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αρκαδίας “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις.
Σήμερα, Παρασκευή 27 Απριλίου και αύριο Σάββατο 28 Απριλίου 2018, από τις 11:00 έως 17:00, ο Σύλλογός θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Τρίπολη από κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ- Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Ο οργανισμός Envolve Entrepreneurship ΑΜΚΕ, υπό την αιγίδα επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, διοργανώνει μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Ο Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα», το Σάββατο 28 Απριλίου, 14.30-16.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) στην Τρίπολη.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν σε ενδιαφερόμενους οι ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το Envolve Entrepreneurship, καθώς επίσης και άλλες τοπικές δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που πιθανώς λαμβάνουν χώρα και στην πόλη μας.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
Το σήμα της ελληνικής σημαίας θα μπαίνει μόνο στα προϊόντα, των οποίων το γάλα καθώς και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά συστατικά έχουν ελληνική προέλευση, αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου. Επίσης, η εν λόγω απόφαση υπογραμμίζει πως σε ό,τι αφορά τα ΠΟΠ προϊόντα, δεν θα αναγράφεται επιπλέον επισήμανση περί προέλευσης του γάλακτος και ισχύουν οι ειδικότερες εθνικές και ενωσιακές διατάξεις.

EUROSTAT: ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΤΟ ΩΡΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το ανά ώρα κόστος της εργασίας ανήλθε στην Ελλάδα το 2017 στα 14,5 ευρώ, τη στιγμή που στην ευρωζώνη ήταν κατά μέσο όρο στα 30,3 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η EUROSTAT. Οι Βούλγαροι εργαζόμενοι στοιχίζουν ανά ώρα στον εργοδότη τους 4,9 ευρώ. Στην αντίπερα όχθη, οι Δανοί 42,5 ευρώ. Όπως αναφέρει η EUROSTAT οι εν λόγω εκτιμήσεις προέρχονται από επιχειρήσεις που απασχολούσαν κατ’ ελάχιστον 10 εργαζόμενους, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Διοίκηση. Το 2008 το ωριαίο κόστος της εργασίας στην Ελλάδα ήταν, όπως αναφέρεται, στα 16,8 ευρώ. Το 2015 είχε πέσει στα 14,1 ευρώ, ενώ το 2016 ήταν στα 14,2 ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα