arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
price increase

ΑΑΔΕ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ
Άνοιξε η εφαρμογή του «Μητρώου Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων», μέτρο το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στα καύσιμα. Η εφαρμογή βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και της ΓΓΠΣ μαζί με τις οδηγίες για τη χρήση της. Στο «Μητρώο Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων» θα καταγραφούν όλες οι Δεξαμενές που αναφέρονται στην προαναφερθείσα νομοθεσία, προκειμένου να είναι δυνατή η παρακολούθηση και ο έλεγχος των αποθηκευμένων σε δεξαμενές ενεργειακών προϊόντων. Όπως διευκρινίζεται σε σχετική εγκύκλιο, το μέτρο σε πρώτη φάση θα αφορά τις Δεξαμενές που ανήκουν σε Φορολογικές Αποθήκες ή Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης.

ΟΟΣΑ: ΟΥΡΑΓΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ
Την τελευταία θέση μεταξύ των κρατών – μελών του καταλαμβάνει η Ελλάδα στο επιχειρηματικό περιβάλλον σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα. Η Ελλάδα επιτυγχάνει επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αξιοποίησης ταλαντούχων ανθρώπων. Ο Οργανισμός επισημαίνει μεν ότι οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις βελτίωσαν το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, το οποίο όμως παραμένει φτωχό. Όπως σημειώνει η Έκθεση, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων έχουν σημειώσει πρόοδο αλλά η δημόσια διοίκηση και η υπερβολική γραφειοκρατία συνεχίζουν να καταστρέφουν το επιχειρηματικό περιβάλλον.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ
17 Μαΐου ξεκινά ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων. Έκλεισε ο πρώτος κύκλος
Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 1ο Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών συνολικής διάρκειας 80ωρών εκπαίδευσης, σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο του Νόμου για την Διαμεσολάβηση (Ν.4512/2018)”.
Στην εκπαίδευση μπορούν να λάβουν μέρος τόσο δικηγόροι, όσο και μη δικηγόροι. Ο αριθμός των υποψηφίων διαμεσολαβητών που συμμετέχουν σε κάθε κύκλο βασικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους είκοσι ένα (21). (αρ 198 του ν. 4512/2018).
Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ» www.lisitripolis.gr.

EUROSTAT: Η ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 20,6% στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2018, σε σχέση με 20,8% το Δεκέμβριο του 2017. Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο σε 977.000. Συνολικά στην Ευρωζώνη, το Μάρτιο του 2018, η ανεργία έμεινε σταθερή στο 8,5% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2018, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από το Δεκέμβριο του 2008.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΙΧ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ
Ενεργοποιείται και για το 2018 η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να αίρουν την ακινησία του οχήματος τους καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκειά της χρήσης του. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα