arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΦΚΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
Παρατείνεται έως την Παρασκευή 18 Μαΐου, η καταβολή των εισφορών του μηνός Μαρτίου. Η παράταση ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και αφορά μη μισθωτούς ασφαλισμένους, δηλαδή αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΙΟΒΕ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Υψηλότερα διαμορφώθηκε τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, στις -48,8 (από -52,8) μονάδες, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ. Σχετικά με τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» αυξάνεται τον Απρίλιο στο 70% (από 67%), ενώ διατηρείται σχεδόν σταθερό στο 10-11%, το ποσοστό όσων αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους. Οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ αυξάνονται στο 10% (από 7%) του συνόλου, ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» μειώνονται στο 9% (από 15%).

EUROSTAT: ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΘΗΚΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ
Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε, όπως αναμενόταν, στις αρχές του 2018, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2017 και κατά 2,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη Eurostat. Τα στοιχεία συμβάδιζαν με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, αλλά ήταν πολύ χαμηλότερα των τριμηνιαίων αυξήσεων κατά 0,7% που καταγράφηκαν τα τρία προηγούμενα τρίμηνα.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,9% ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 20% ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Με ρυθμό 1,9% του ΑΕΠ αναμένεται να «τρέξει» η ελληνική οικονομία το 2018, σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Για το 2017 η Επιτροπή διαπιστώνει ανάπτυξη ύψους 1,4% του ΑΕΠ, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά από το 2007 ξεπερνά το 1%. Για το 2019 η πρόβλεψη της Επιτροπής φτάνει στο 2,3% του ΑΕΠ. Πάντως, οι προβλέψεις της εαρινής έκθεσης της Επιτροπής για την ανάπτυξη είναι ελαφρώς αναθεωρημένες προς τα κάτω, σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα οπότε εκτιμούσε ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5%, τόσο το 2018 όσο και το 2019.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ
Να αξιοποιηθούν οι δομές, η εμπειρία και η γνώση που διαθέτουν τα Επιμελητήρια της χώρας στο πλαίσιο τροποποίησης της επιμελητηριακής νομοθεσίας -στα σημεία που χρήζουν βελτίωσης-ζήτησε από την πολιτεία ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην πρώτη γενική συνέλευση της ΚΕΕ με τη νέα της σύνθεση, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΕΒΕΑ στην Αθήνα. Ο κ. Μίχαλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όχι μόνο τα μακροοικονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά και τα ζητήματα που σε καθημερινή βάση θέτουν προσκόμματα στην επιχειρηματικότητα».

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα