arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Η EUROCERT σας προσκαλεί σε ενημερωτική εσπερίδα που διοργανώνει υπό την αιγίδα του ΤΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με θέμα: «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ GDPR» την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης 17:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας 25ης Μαρτίου & Πανός 21 (Είσοδος από 25ης Μαρτίου).

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ SKIRITIDA RUN #3
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας καλωσορίζει το κορυφαίο αθλητικό-πολιτιστικό φεστιβάλ της Αρκαδίας Skiritida Run που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου στην περιοχή του Δάσους Σκιρίτιδας.
O Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ενεργή συμμετοχή του σε αυτό το πολύ σημαντικό αθλητικό – κοινωνικό γεγονός και καλεί τα μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν στην αθλητική διοργάνωση που αναδεικνύει παράλληλα και τις ομορφιές του τόπου μας σε όλη την Ελλάδα.
Για την εγγραφή σας και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.skiritidarun.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «ΑΕΠΙ – Νέα δεδομένα», την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Στέλιος Μωραΐτης, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ο πλέον αρμόδιος σε θέματα που άπτονται των Πνευματικών Δικαιωμάτων θα μιλήσει για τα νέα δεδομένα που ισχύουν μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ από το υπουργείο πολιτισμού.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΔΕΗ: ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Μεγαλύτερη προκαταβολή και λιγότερες δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από λογαριασμούς ρεύματος αποφάσισε η ΔΕΗ στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστούν τα χρέη, που στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την επιχείρηση. Παράλληλα, αποφασίστηκε πιο λεπτομερές σύστημα ρυθμίσεων, που συνδέεται αφενός με τον βαθμό συνέπειας στην πληρωμή των λογαριασμών κατά το παρελθόν (όπως ήδη ίσχυε) αλλά και, επιπλέον, με το ύψος του λογαριασμού, ούτως ώστε όσοι έχουν χαμηλότερη κατανάλωση να πληρώνουν μικρότερο ποσοστό προκαταβολής και αντίστροφα. Επίσης, διατηρούνται τα μέτρα (από εξώδικα μέχρι διακοπή ρεύματος και ένδικα μέσα) για όσους δεν πληρώνουν τις δόσεις των διακανονισμών.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΔΡΑΣΗ «ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ»
Ξεκινάει εντός των ημερών η δράση του ΕΣΠΑ «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός». Πρόκειται για να στοχευμένο πρόγραμμα που θα ενισχύει μεσαίες επιχειρήσεις για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και για τη βελτίωση των εξαγωγικών τους δυνατοτήτων. Προβλέπεται χρηματοδότηση μέχρι και 100% και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 120 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και των 9 στρατηγικών κλάδων προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) (Αγροδιατροφή/ Βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), υγεία: και υλικά – κατασκευές).

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΦΕΤ
Από Τετάρτη 30 Μαΐου έως και την Παρασκευή 1 Ιουνίου
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του, επιχειρήσεις τροφίμων και Ποτών ότι θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις του ΕΦΕΤ για όσους έχουν παρακολουθήσει την εκπαίδευση των δέκα (10) ωρών βάσει της ΥΑ 14708/2007 προκειμένου να λάβουν το πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ.
Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων
Τετάρτη 30 Μαΐου, ώρες: 9 – 14:00
Πέμπτη 31 Μαΐου, ώρες: 9 – 14:00
Παρασκευή 1 Ιουνίου, ώρες: 9 – 14:00
Τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων: Επιμελητήριο Αρκαδίας (αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου, ισόγειο) 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα