arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «ΑΕΠΙ – Νέα δεδομένα», την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Στέλιος Μωραΐτης, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ο πλέον αρμόδιος σε θέματα που άπτονται των Πνευματικών Δικαιωμάτων θα μιλήσει για τα νέα δεδομένα που ισχύουν μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ από το υπουργείο πολιτισμού.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ
Ξεκίνησε την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 10.00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους -δικαιούχους και παρόχους- μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 23:59.
Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Περισσότερες λεπτομέρειες  εδώ.

EUROSTAT: ΣΤΟ 20,8% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Στο 20,8% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2018, από 20,7% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Πριν από ένα χρόνο, το Φεβρουάριο του 2017, το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν στο 22,6%. Στην ΕΕ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7,1%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2008. Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9,2% και 7,8% αντιστοίχως.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ AIRBNB ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Οι φορολογούμενοι που εισέπραξαν το 2017 ενοίκια από εκμίσθωση κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, όσοι παραχώρησαν δωρεάν κάποια ιδιόκτητη κατοικία τους στα παιδιά τους, στους γονείς τους ή σε τρίτους, όσοι διαθέτουν κενά ακίνητα θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά πρώτα το έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων από ακίνητα). Το εισόδημα που θα δηλωθεί στο έντυπο Ε2 θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ ΑΕ»
Κατατέθηκε στην βουλή το σχέδιο νόμου «Αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών». Με το υπόψη σχέδιο νόμου, αναμορφώνεται το δίκαιο που διέπει τη λειτουργία των ανωνύμων εταιρειών (α.ν.2190/1920, όπως ισχύει). Το νέο πλαίσιο που αναθεωρεί πλήρως το νόμο 2190/1920, θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2019, και από τη συγκεκριμένη ημερομηνία όπως ορίζει το νομοσχέδιο, οι ελληνικές ανώνυμες εταιρείες δεν θα μπορούν πλέον να εκδίδουν ανώνυμες μετοχές. Ανώνυμες μετοχές που έχουν εκδοθεί από ελληνικές ανώνυμες εταιρείες ονομαστικοποιούνται αυτοδίκαια την 1η Ιανουαρίου 2020.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα