arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
price increase

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ, Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «ΑΕΠΙ – Νέα δεδομένα», την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Στέλιος Μωραΐτης, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ο πλέον αρμόδιος σε θέματα που άπτονται των Πνευματικών Δικαιωμάτων θα μιλήσει για τα νέα δεδομένα που ισχύουν μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ από το υπουργείο πολιτισμού.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΕΕ: ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 1,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΩΝ
Απώλειες ύψους 1,3 δισ. ευρώ ετησίως λόγω παραποιήσεων και απομιμήσεων σε βασικά προϊόντα παραγωγής της ελληνικής οικονομίας καταγράφει νέα έρευνα του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Το εν λόγω ποσό αντιστοιχεί σε απώλειες 125 ευρώ ανά κάτοικο και στο 12,3% σε πωλήσεις ευάλωτες σε παραβιάσεις δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, όπως φάρμακα, είδη ένδυσης και καλλυντικά. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι απώλειες φτάνουν τα 60 δισ. ευρώ (ή 7,5% των πωλήσεων.Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, επειδή οι νόμιμοι κατασκευαστές παράγουν λιγότερα από όσα θα παρήγαγαν αν δεν υπήρχαν προϊόντα παραποίησης/απομίμησης, με αποτέλεσμα να απασχολούν λιγότερους εργαζομένους. Έτσι χάνονται επίσης άμεσα 15.356 θέσεις εργασίας σε αυτούς τους τομείς στην Ελλάδα και 434.000 στην ΕΕ συνολικά.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 20,1% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟ ΜΑΪΟ
Στο 20,1% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο, από 20,6% τον περασμένο Φεβρουάριο και 22,1% τον Μάρτιο του 2017. Σημειώνεται ότι η υποχώρηση της ανεργίας συνδέεται πρωτίστως με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, ενώ αποτελεί ένδειξη τόσο της μείωσης του αριθμού των ανέργων όσο και της αύξησης του αριθμού των απασχολουμένων. Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν ότι οι άνεργοι περιορίστηκαν στις 956.260, μειωμένοι κατά 101.576 άτομα (μείωση 9,6%) σε σχέση με τον περυσινό Μάρτιο και μειωμένοι κατά 14.591 άτομα (μείωση 1,5%) συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2018.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαίου των Ανωνύμων Εταιρειών (Α.Ε.). «Διαμορφώσαμε ένα νομοθέτημα με μεγάλο ορίζοντα ζωής που λύνει πολλά προβλήματα με λύσεις ουσιαστικές. Όταν ολοκληρώσουμε τα θέματα της εποπτείας και των ελέγχων, θα έχουμε το πλήρες πλαίσιο για να μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι σε μεγάλα θέματα, τα οποία μας απασχολούν καθημερινά θα έχουμε δώσει λύσεις» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3,2% ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018
Αύξηση της τάξης του 3,2% παρουσίασε η παραγωγή ασφαλίστρων το τετράμηνο του 2018 φτάνοντας στα 1,32 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη νέα μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας για την παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων Ιανουαρίου – Απριλίου 2018. Ειδικότερα, στον κλάδο ζωής η παραγωγή κυμάνθηκε περίπου στα 615,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2017. Σε ότι αφορά τον κλάδο ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις (unit link), κατέγραψε μείωση 20,5%, ενώ στον κλάδο ασφαλίσεις ζωής αύξηση 2,4%.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα