arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Μειώθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια στα 92,4 δισεκ. ευρώ το μήνα Μάρτιο
bank

Η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσιεύει σήμερα την Έκθεση για τους Επιχειρησιακούς Στόχους Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (MEA), με ημερομηνία αναφοράς 31 Μαρτίου 2018. Η έκθεση παρέχει σε τριμηνιαία βάση μια συνολική εικόνα για την εξέλιξη των επιχειρησιακών στόχων και επιλεγμένων δεικτών απόδοσης που έχουν τεθεί από τις ελληνικές τράπεζες σε σχέση με τα ΜΕΑ και σε σύγκριση με τους αναθεωρημένους στόχους που υποβλήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2017.

Με βάση το πλαίσιο εποπτικής πληροφόρησης, όπως έχει ορισθεί με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΠΕΕ 42/30.5.2014, όπως ισχύει), οι εποπτικές αρχές είναι σε θέση να έχουν αναλυτική εικόνα για την ποιότητα του χαρτοφυλακίου των πιστωτικών ιδρυμάτων και για την υλοποίηση των επιχειρησιακών στόχων και των επιλεγμένων δεικτών απόδοσης σε τριμηνιαία βάση.

Στην έκθεση παρέχεται εκτενής ανάλυση των στόχων που έχουν τεθεί έως και το τέλος του 2019, ενώ πραγματοποιείται και σύγκριση των επιδόσεων της τρέχουσας περιόδου με τους αντίστοιχους στόχους. Στο παράρτημα της έκθεσης γίνεται επίσης σύντομη αναφορά στο τεχνικό υπόβαθρο σχετικά με τους στόχους.

Σχετικός σύνδεσμος: Έκθεση για τους Επιχειρησιακούς Στόχους Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (Ιούνιος 2018).

Πηγή: Taxheaven 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα