arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Τη μικρότερη πτώση της τετραετίας θα καταγράψουν Pcs και tablets το 2018
business

Μείωση κατά 2,1%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αναμένεται να καταγράψουν οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablets το 2018. Αν και η αγορά θα είναι αρνητική και φέτος, ωστόσο, το ποσοστό της πτώσης θα είναι το μικρότερο των τελευταίων τεσσάρων ετών, γεγονός που επιτρέπει στους αναλυτές να κάνουν λόγο για σταθεροποίηση του κλάδου κατά την τρέχουσα χρήση.

Μειωμένες κατά 2,1% θα είναι το 2018 οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και tabletsΣύμφωνα με σχετική ανάλυση της Canalys, στην παγκόσμια αγορά αναμένεται να διατεθούν το 2018 περί τα 398 εκατ. μονάδες PCs και tablets, αριθμός που συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των tablets οδεύει προς σταθεροποίηση. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Canalys, ο κύκλος ανανέωσης των συσκευών για προσωπική χρήση έχει αρχίσει να ομαλοποιείται τελικά, με κάποιες κατηγορίες να αποδεικνύονται ταχέως αναπτυσσόμενες, όπως οι υπολογιστές παιχνιδιών, τα Chromebooks και τα convertibles. Όσον αφορά τις συσκευές για επαγγελματική χρήση η μετάβαση στα Windows 10 παραμένει οδηγός για την ανανέωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Επαγγελματικές συσκευές
“Οι επαγγελματικοί πελάτες θα είναι μεγάλος τροφοδότης των πωλήσεων PCs το 2018. Οι προμηθευτές έχουν διάφορες στρατηγικές επιλογές για την επίτευξη θετικών ρυθμών ανάπτυξης. Αρκετοί κατασκευαστές εστιάζουν στους πελάτες τους, που εξακολουθούν να κινούνται σε περιβάλλον Windows 7 και θα στοχεύσουν σε συγκεκριμένες προσφορές προς αυτούς. Επιπλέον, θα επενδύσουν περαιτέρω στις προσφορές συσκευών ως υπηρεσία (DaaS)”, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Όπως προσθέτουν, πάντως, η ζήτηση για συσκευές για προσωπική χρήση θα παραμείνει αδύναμη συνολικά στη διάρκεια του 2018. Παρατηρούν, ωστόσο, ότι εξειδικευμένες συσκευές, όπως οι υπολογιστές παιχνιδιών, εξελίσσονται σε πραγματικό hotspot σε μεγάλες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Τα tablets
Σύμφωνα με την ανάλυση της Canalys, παρά την πρόσφατη άνοδο των αποστολών του iPad, η πορεία των tablets παραμένει φθίνουσα. Κι αυτό, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να δίνουν την αγοραστική τους ψήφο στα smartphones ως κύριες mobile συσκευές, ενώ όσον αφορά τις υπόλοιπες υπολογιστικές συσκευές εξακολουθούν να εμπιστεύονται τους παραδοσιακούς υπολογιστές για τις περισσότερες εργασίες. Η κατηγορία των tablets αναμένεται να μειωθεί κατά σχεδόν 3% – κατά μέσο όρο – την περίοδο μεταξύ 2017 έως το 2022. “Αν και η συνδεσιμότητα, η φορητότητα και το μέγεθος των φθηνότερων tablets, αποτελούν στοιχεία που προσελκύουν σημαντικές κατηγορίες αγοραστών από χώρους όπως η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και η λιανική πώληση, η συγκεκριμένη αγορά παραμένει υποτονική”, αναφέρουν οι αναλυτές.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα