arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

NYXTA SHOCK PRICE. Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΚΟΣΜΟ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΟΤΕΣ ΤΟΥΣ.
Το κέντρο της πόλης κατακλύστηκε από επισκέπτες και οι παράλληλες εκδηλώσεις κράτησαν την πόλη «ξάγρυπνη» μέχρι τις πρωινές ώρες. Μια βραδιά αφιερωμένη τόσο στους εμπόρους όσο και στους καταναλωτές, μια βραδιά με ολονύκτια λειτουργία των καταστημάτων, μια βραδιά πολιτιστικών δράσεων.
Οι στόχοι των διοργανωτών επιτεύχθηκαν στο μέγιστο βαθμό. Η πόλη προβλήθηκε και διαφημίστηκε από τα Περιφερειακά ΜΜΕ, οι φωτογραφίες και οι λήψεις βίντεο (από drone) ταξίδεψαν μέσω του διαδικτύου σε κάθε γωνιά και η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης κάλυπτε live τη μεγάλη γιορτή, με τη βοήθεια και συνεργασία της Γιώτας – Όλγας Καραθανάση που μετέδιδε τον παλμό της Shock Price ζωντανά με δηλώσεις και συνεντεύξεις των καταστηματαρχών και καταναλωτών.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2020 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 19 Οκτωβρίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά εδώ.

ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ» ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Η υπηρεσία μιας στάσης τέθηκε σε λειτουργία με δαπάνες της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Σκοπός αυτής της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι η ηλεκτρονική σύσταση επιχειρήσεων. Με την χρήση της, μέσω της ιστοσελίδας της e-ΥΜΣ (https://eyms.businessportal.gr/auth), κάθε επιχειρηματίας μπορεί από τον Υπολογιστή του να συστήσει ηλεκτρονικά την Επιχείρησή του. Μέσα σε ένα μήνα από την ίδρυσή της συστάθηκαν εξήντα πέντε εταιρείες.
Σε ότι αφορά στον απαιτούμενο χρόνο των εταιρειών που επέλεξαν την ψηφιακή «οδό», το 56% των περιπτώσεων ολοκληρώθηκε σε χρόνο κάτω των δύο ωρών, ενώ το 90% ολοκληρώθηκε μέσα σε μία ημέρα.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Την απόφαση για την ενεργοποίηση των διατάξεων του Ν. 4554/2018, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2018 από τη Βουλή, υπέγραψε η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου. Η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει τους όρους εφαρμογής των άρθρων 5 έως 8 του Ν. 4554/2018 για την αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «ο Ν. 4554/2018 προβλέπει πως, σε περίπτωση υποτροπής του εργοδότη, η οποία διαπιστώνεται εντός τριών ετών από τον πρώτο έλεγχο, το πρόστιμο των 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο, επιβάλλεται προσαυξημένο κατά 100% για την πρώτη, μετά την αρχική παράβαση και κατά 200% για κάθε μεταγενέστερη παράβαση».

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 0,9% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
Αύξηση 0,9% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έναντι αύξησης 1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 με το 2016. Ταυτόχρονα, ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2017 – Ιουλίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2016 – Ιουλίου 2017, παρουσίασε αύξηση 0,5% έναντι αύξησης επίσης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2016 – Ιουλίου 2017 με το δωδεκάμηνο Αυγούστου 2015 – Ιουλίου 2016.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα