arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ορίζεται ένα σύνολο δικαιούχων πληρωμής οι οποίοι υποχρεούνται εντός ορισμένης προθεσμίας να προβούν στην απόκτηση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS) και κατ΄ επέκταση υποχρεούνται να αποδέχονται πληρωμές μέσω καρτών. Οι ανωτέρω δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους Επαγγελματικό/ούς Λογαριασμό/ούς στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, εντός μηνός από την έναρξη άσκησης δραστηριότητας που υπάγεται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της υπ΄ αριθ. 45231/20-04-2017.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΡΓΑΝΗ: 281.813 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ Α’ 8ΜΗΝΟ 2018
Θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2018 και διαμορφώνεται στις 281.813 νέες θέσεις εργασίας. Με βάση τα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», αποτελεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την «υψηλότερη επίδοση πρώτου οκταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα». Αθροιστικά, για την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος 2018 οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.786.045 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.504.232.

ΑΥΞΗΣΗ 17,5% ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΟΣ
Μεγάλη αύξηση κατά 17,5% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Ιούλιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου πέρυσι, έναντι αύξησης 9,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 προς το 2016. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ “ΚΛΕΙΔΙ” ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ «ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Εγκρίθηκε το αρχείο των 34 συχνότερων ερωτήσεων – απαντήσεων για τη δράση του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστάθιου Γιαννακίδη. Το σχετικό αρχείο έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας http://www.antagonistikotita.gr/epanek.Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις για την υλοποίηση της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ – ΕΞΠΡΕΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Διευκολύνσεις σε φορολογούμενους που αφορούν σε ταχύτερη επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ και την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ προβλέπει το νομοσχέδιο «Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων» που κατατέθηκε στη Βουλή. Αναλυτικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής του φόρου εισοδήματος ή του ΦΠΑ έως 10.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες με εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου. Η επιστροφή διενεργείται άμεσα για αιτήματα που ανέρχονται μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα