arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2020 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 19 Οκτωβρίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες εδώ.

ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
Αναλυτικό οδηγό με ερωτήσεις – απαντήσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και το μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ
Ενισχύεται η δράση των μικτών κλιμακίων ελέγχου στην αγορά, όπως αποφασίσθηκε στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση, σε ολομέλεια, του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ). Η αναβάθμιση του συντονιστικού ρόλου του ΣΥΚΕΑΑΠ, που λειτουργεί ήδη για διάστημα έξι μηνών, καθώς και η εντατικοποίηση των ρυθμών ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια ανά την επικράτεια, στο πλαίσιο του τριετούς στρατηγικού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω αποφασίστηκε η ολομέλεια να συνεδριάζει παρουσία και των φορέων (ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ, ΕΣΕΕ, ΓΕΣΒΕΕ, ΚΕΕΕ), ανά δεκαπενθήμερο.

ΕΣΟΔΑ ΣΧΕΔΟΝ 6 ΔΙΣ ΕΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ ΤΟ 2016
Έσοδα σχεδόν 150 δισ. ευρώ από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) έχασαν το 2016 οι χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ειδικότερα για την Ελλάδα, η μελέτη της Επιτροπής αναφέρει ότι το 2016, το έλλειμμα εσόδων από το ΦΠΑ ανήλθε σε 5,916 δισ. ευρώ. Συνολικά μεταξύ των χωρών της ΕΕ, το έλλειμμα ΦΠΑ κυμάνθηκε από 0,85% στο Λουξεμβούργο έως 35,88% στη Ρουμανία και 29% στην Ελλάδα.

ΤτΕ: ΑΥΞΗΣΗ 17% ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟ 7ΜΗΝΟ 2018
Μεγάλη αύξηση των εισπράξεων από τον τουρισμό, με οδηγό τους Γερμανούς επισκέπτες, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου εμφάνισαν αύξηση 17% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 και διαμορφώθηκαν στα 8,232 δισ. ευρώ. H αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων με τη σειρά της ήταν αποτέλεσμα της ανόδου κυρίως της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 14,6% και, σε μικρότερο βαθμό, της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 14 ευρώ ή 2,7%.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα