arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2020 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 19 Οκτωβρίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες εδώ.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών που αφορά τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στόχος του προγράμματος είναι η επιχορήγηση νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας, πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, οι οποίες προβλέπεται να ανέλθουν στις 15.000 και δημιουργήθηκαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018 σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Η μέγιστη δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος, που καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, προβλέπεται να διαμορφωθεί συνολικά έως το ποσό των 70 εκατ. ευρώ.

ΑΥΞΗΣΗ 1,3% ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Αύξηση 1,3% σημείωσαν οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον Αύγουστο εφέτος, λόγω κυρίως των μεγάλων ανατιμήσεων στο πετρέλαιο κίνησης που «συμπαρέσυραν» ανοδικά πλειάδα υλικών που καταρτίζουν τον σχετικό δείκτη. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 1,3% τον Αύγουστο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017, έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2017 με το 2016.

ΟΑΕΔ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης», η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, στις 23:59, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Μέσω του προγράμματος πρόκειται να επιχορηγηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, που δημιούργησαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2% ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 2018 Ο ΟΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ MOODY’S
Ανάπτυξη της τάξης του 2% προβλέπει για το 2018 ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, με ανοδική τάση για το 2019 (2,2%), ενώ διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση στο Β3 για την Ελλάδα με θετικό το outlook. Όπως αναφέρει σε ανάλυσή της η Moody’s η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υποστηρίζεται από οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές που βελτιώνονται μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής , καθώς και από την συνεχόμενη στήριξη των δανειστών της ευρωζώνης, όπως αποδεικνύεται από ένα σημαντικό πακέτο ελάφρυνσης χρέους που δόθηκε τον Ιούνιο του 2018.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα