arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2020 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 19 Οκτωβρίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά εδώ.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
Νέα αναβάθμιση πραγματοποιείται στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτάχυνση και την απλοποίηση της διαδικασίας. Μετά από σχετικές υπουργικές αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, αυτοματοποιούνται οι εσωτερικές διαδικασίες σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, με τη χρήση ειδικού υπολογιστικού εργαλείου που αναπτύχθηκε, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί. Το εργαλείο υπολογίζει τους δείκτες-κριτήρια για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, στη βάση των οποίων καθορίζεται το πλήθος των δόσεων (έως 120) και η έκταση του «κουρέματος» προστίμων και προσαυξήσεων κεφαλαίου. Μάλιστα, πάνω από 3.750 οφειλέτες έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, υποβάλλοντας οριστικά τη σχετική αίτηση και ήδη έχουν ρυθμιστεί τα χρέη σε περίπου 600 από αυτούς.

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ
Νέους κανόνες στα συμβόλαια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας φέρνει το νέο κύμα αλλαγών που προβλέπει ο Κανονισμός της ΕΕΤΤ και ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Δευτέρα. Έτσι πλέον, ανάμεσα σε άλλα, απαγορεύεται η επιβολή τέλους διακοπής ή ανανέωσης σύμβασης, οι εταιρείες υποχρεούνται σε μεγαλύτερη διαφάνεια στους όρους της σύμβασης, ενώ πλέον υποχρεωτικά οι συνδρομητές θα πρέπει να ενημερώνονται για την υπέρβαση του ορίου κατανάλωσης.

E9: ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΥΛΗ ΤΟ TAXIS ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που ανέβασαν στον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ, καθώς η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή αρχικών/ τροποποιητικών δηλώσεων στο Taxisnet είναι πλέον ανοιχτή. Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) διαρκούς ενημέρωσης και αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2010 και μετά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Συμπληρωματικές οδηγίες για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών παρέχει απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Συγκεκριμένα, με σχετική εγκύκλιο, δόθηκαν οδηγίες για τη διαδικασία εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών που καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για κύρια ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 39, 40 και 41 παρ. 2 και 3 του ν. 4387/2016, όπως ισχύουν.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα