arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΑΑΔΕ: Πότε θα πραγματοποιηθεί η φορολοταρία αποδείξεων Νοεμβρίου
CHA000020

ΑΑΔΕ: Μέσα στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η νέα κλήρωση για τη λοταρία αποδείξεων. Η νέα κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και θα αφορά τις συναλλαγές του Οκτωβρίου.

Η λοταρία αποδείξεων αφορά τις συναλλαγές που γίνονται με πλαστικό χρήμα. Ωστόσο από μόνη της φαίνεται ότι δεν στάθηκε αρκετή για να τονώσει τις συναλλαγές με κάρτες, ειδικά μετά την απελευθέρωση των αναλήψεων σε μετρητά.

Για αυτό το λόγο στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν νέες κινήσεις για τον περιορισμό των μετρητών. Αναμένεται να μειωθεί το όριο πάνω από το οποίο οι συναλλαγές γίνονται υποχρεωτικά μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σήμερα το όριο αυτό είναι στα 500 ευρώ και αναμένεται να μειωθεί ακόμη και στα 300 ευρώ.

Ειδικότερα ένα ολόκληρο πακέτο για να περιοριστεί η χρήση των μετρητών στην αγορά ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι το σχέδιο που τη μείωση του ορίου χρήσης μετρητών από τα 500 ευρώ ημερησίως ανά συναλλαγή, που ανέρχεται σήμερα, στα 300 ευρώ. Συναλλαγές άνω των 300 ευρώ δεν θα γίνονται με μετρητά αλλά μόνο με κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) ή μέσω e-banking.

Παράλληλα σχεδιάζονται και άλλα μέτρα όπως η υποχρεωτική εγκατάσταση POS και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, η αύξηση των δαπανών με πλαστικό χρήμα που εξασφαλίζουν το αφορολόγητο όριο στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες, η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.

Οι τυχεροί της λοταρίας αποδείξεων
Όπως σε κάθε φορολοταρία έτσι και σε αυτή, 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.

Οι λαχνοί που έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι και που θα λάβουν μέρος στην κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές Απριλίου έχουν ήδη αναρτηθεί και μπορείτε να τους δείτε χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα