arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΑΑΔΕ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ
Αντιμέτωποι με την εφορία θα έρθουν τους επόμενους μήνες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν χρέη από 500 ευρώ και πάνω και για περισσότερους από τρεις μήνες. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν έχουν πληρώσει τα χρέη τους και δεν έχουν μπει σε κάποια ρύθμιση κινδυνεύουν με κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, κυρίως ακινήτων, αλλά και έκδοση κατασχετηρίου στα χέρια τρίτων, όπως είναι οι μισθωτές ή οι προμηθευτές του οφειλέτη. Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να μπλοκάρουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, αν υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των υποχρεώσεών τους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 2018 Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Με θετικό πρόσημο θα κλείσει το 2018 η πιστωτική επέκταση προς τις επιχειρήσεις μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις αρμόδιων τραπεζικών στελεχών. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ επιτελικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των χρηματοδοτήσεων, το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου για ζήτηση χρηματοδοτικών προϊόντων τοποθετείται χρονικά από τον περασμένο Σεπτέμβριο και συνεχίστηκε για όλους τους επόμενους μήνες μέχρι και πριν ένα περίπου μήνα που παρατηρήθηκε η υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών, γεγονός που επηρέασε και την δυναμική που έχει αναπτυχθεί.

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜμΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
‘Άμεσα θα ξεκινήσει από το ΕΣΠΑ νέα δράση, που έχει στόχο την παραγωγική και ανταποδοτική αξιοποίηση των πάσης φύσεως αποβλήτων υπό το πρίσμα της κυκλικής οικονομίας και της αρχής «Μη σπαταλάς ότι είναι χρήσιμο (reduce, recycle, reuse)», ως στοιχείο προώθησης της σχετικής πολιτικής στα θέματα επιχειρηματικότητας – περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση προκειμένου εξ αρχής να αυξηθεί το συνολικό ποσό του προγράμματος στα 35 εκατ. ευρώ. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όπως έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, θα δημιουργηθεί δομή στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ
Δεύτερη χώρα σε εξαγωγές ελαιόλαδου στον Καναδά ήταν η Ελλάδα στην τετραετία 2013-2016, ενώ το 2017 έχασε δύο θέσεις από την Ισπανία και Τυνησία. Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γενικού προξενείου της χώρας μας στο Τορόντο και υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για αύξηση των εξαγωγών μας στη συγκεκριμένη αγορά. Σημειώνεται ότι ο Καναδάς δεν παράγει ελαιόλαδο παρά μόνο ένα είδος «υποκατάστατου» ελαίου, το λεγόμενο κραμβέλαιο / canola oil, το οποίο κατέχει την ηγετική θέση στις καταναλωτικές συνήθειες των Καναδών και στις πωλήσεις ελαίων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ «ΔΩΡΕΑΝ» ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ EUROPEAN BUSINESS NUMBER
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εφιστά την προσοχή στα μέλη του ότι εταιρεία DAD-Deutscher Adressdienst GmbH, που χρησιμοποιεί το όνομα European Business Number (EBN) και διατείνεται ότι είναι Γερμανική, με έδρα το Αμβούργο, αποστέλλει επιστολή σε ανυποψίαστες επιχειρήσεις με την οποία τις καλεί να συμπληρώσουν έντυπο με τον αριθμό ΦΠΑ της εταιρείας τους και τα στοιχεία τους για καταχώρηση σε ειδική ιστοσελίδα της ΕΒΝ.
Με την ευκαιρία αυτή προτρέπουμε τις επιχειρήσεις μέλη μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν λαμβάνουν τέτοιες αμφιλεγόμενες / παραπλανητικές επιστολές και σε περίπτωση υποψίας ή ακόμα και αμφιβολίας να επικοινωνούν άμεσα με το Επιμελητήριο Αρκαδίας πριν προβούν σε οποιεσδήποτε ενέργειες / δεσμεύσεις.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα