arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕΔΕ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Με την ενότητα «Organizational Behavior & Leadership» ξεκίνησε η 2η Σειρά του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Η ΕΕΔΕ συγκαταλέγεται σήμερα στα πέντε μεγαλύτερα Management Associations παγκοσμίως σε επίπεδο Μελών και Έργου. Για 56 χρόνια η ΕΕΔΕ καλύπτει τις τελευταίες τάσεις της αγοράς σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης Στελεχών Επιχειρήσεων, προσφέροντας προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες τους.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΑΑΔΕ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΕΧΡΙ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ «ΜΑΥΡΟΥ» ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Λογιστές, μεσίτες ακινήτων, έμποροι και πολλές ακόμη κατηγορίες επαγγελματιών είναι υποχρεωμένοι στις συναλλαγές τους με τους πελάτες να τηρούν τις διατάξεις της νομοθεσίας για το ξέπλυμα χρήματος, όπως διευκρινίζει αναλυτική εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμα που ανέρχονται μέχρι και ένα εκατ. ευρώ ενώ προβλέπονται και ποινές φυλάκισης.

ΙΟΒΕ: ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ
Μικρή υποχώρηση παρουσίασε τον Οκτώβριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος και διαμορφώθηκε στις 101 μονάδες (από 101,3 τον Σεπτέμβριο, όταν είχε καταγραφεί έντονη υποχώρηση). Σύμφωνα με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) «η εξέλιξη αυτή προκύπτει κυρίως από νέα έντονη επιδείνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία και μικρότερη υποχώρηση σε λιανικό εμπόριο, που αντισταθμίζονται ωστόσο σε μεγάλο βαθμό από τη σημαντική βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η οποία σημειώνει την υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 3,5 ετών, από τον Μάρτιο του 2015.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ
Παρατείνεται η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, με νομοθετική διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ειδικότερα, η προθεσμία παρατείνεται ως εξής: Α. Για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στο ν.3299/04 και εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 1.α του άρθρου 76 του ν.4399/16 ή τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 5 του ν.3299/04, έως τις 30/6/2019. Β. Για όλα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στο ν.3908/11 έως τις 31-12-2019, με δυνατότητα χρήσης των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ΠΔ 33/2011, δηλαδή επί πλέον παράτασης 2 ετών εφ’ όσον έως τις 31-12-2019 έχει υλοποιηθεί το 50% του επενδυτικού σχεδίου που εγκρίθηκε.

MEΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 411 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Μεγάλη μείωση κατά 411 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Αυτό οφείλεται κυρίως στις αυξημένες επιστροφές φόρων που σημειώθηκαν τον ίδιο μήνα, ενώ μικρή μείωση παρουσίασαν και οι οφειλές των φορέων της γενικής κυβέρνησης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών το σύνολο των εκκρεμών επιστροφών φόρου τον Σεπτέμβριο περιορίστηκε στα 699 εκατ. ευρώ από 1,062 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα