arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΑΠΟ 1/1/2019 Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ »ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 8.500 ΕΥΡΩ
Από 1/1/2019 θα αρχίσει η εφαρμογή του μέτρου για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων η οποία θα φθάνει ακόμα και στο 95% για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.500 ευρώ. Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέλιος Πιτσιόρλας, σημειώνοντας ότι είναι ένα από μία σειρά βελτιωτικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο για την προστασία των δανειοληπτών με ‘κόκκινα’ δάνεια.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΜΕ ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ 33 ΕΚΑΤ. ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΣΟΔΑ «ΚΛΕΙΝΕΙ» ΤΟ 2018
Με νέο ιστορικό ρεκόρ που θα αγγίξει τα 33 εκατομμύρια τουρίστες και 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα «κλείνει» το 2018, ανάφερε στον απολογισμό της πορείας του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Ελλάδας στα βρετανικά ΜΜΕ στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 39,1% ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2018
Μεγάλη αύξηση κατά 39,1% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Σεπτέμβριο εφέτος, καθώς η αξία των εισαγωγών κινήθηκε ποσοστιαία σε υπερδιπλάσια επίπεδα από εκείνη των εξαγωγών. Ως αποτέλεσμα, στο τέλος του 9μήνου, το εμπορικό έλλειμμα εμφανίζεται αυξημένο κατά 1,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

ΓΣΕΕ: ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥΣ
Έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, πρέπει να χορηγηθούν ολόκληρη η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας. Αυτό επισημαίνει η ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), η οποία ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σχετικά με τη χορήγηση άδειας του τρέχοντος έτους 2018. Ενδεχόμενη συμφωνία για μη χορήγηση της ετήσιας άδειας είναι άκυρη. Σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνείται να χορηγήσει την ετήσια άδεια ανάπαυσης που ζήτησε ο εργαζόμενος, τότε οφείλει την πληρωμή της σε χρήμα με προσαύξηση 100%.

ΙΕΛΚΑ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ
Το καταναλωτικό προφίλ της γενιάς των καταναλωτών της επόμενης δεκαετίας (millennials ή generation Y) σκιαγραφεί νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Σύμφωνα με την έρευνα, οι συγκεκριμένες γενιές, millennials και xennials έχουν πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και από το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα. Αυτό καταγράφεται στη μέση εβδομαδιαία δαπάνη, η οποία είναι κατά 12% χαμηλότερη για τους xennials και 28% για τους millennials σε σχέση με τον μέσο όρο. Μία επιπλέον διαφοροποίηση για τη γενιά αυτή, είναι ότι όλο και περισσότερο επιλέγει εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης, όπως η επικοινωνία μέσω texting σε ποσοστό 49% και μέσω social media σε ποσοστό 43%.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα