arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΔΕΗ: ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Με ένα ευρώ θα επιβαρύνονται από 1ης Δεκεμβρίου οι έγχαρτοι λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία καλώντας ταυτόχρονα τους πελάτες της να επιλέξουν τη χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού. Σύμφωνα με την εταιρεία το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί στο κόστος έκδοσης και αποστολής των λογαριασμών.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΤΙ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η αυτοδίκαιη απόσβεση του δικαιώματος εργαζομένου σε ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών επειδή δεν ζήτησε να τη λάβει, είναι αντίθετη προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αντιθέτως, έκρινε ότι, αν ο εργοδότης αποδείξει ότι ο εργαζόμενος, σκοπίμως και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών, επέλεξε να μην κάνει χρήση της ετήσιας άδειας μετ’ αποδοχών που δικαιούνταν, αφού του είχε παρασχεθεί η δυνατότητα πραγματικής άσκησης του δικαιώματός του σε αυτή, το δίκαιο της Ένωσης δεν αντιτίθεται στην απόσβεση του δικαιώματος αυτού ούτε στη συνακόλουθη, σε περίπτωση λύσης της σχέσης εργασίας, μη καταβολή χρηματικής αποζημίωσης.

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΔΥΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 700 ΕΚ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Διευκρινίσεις σχετικά με δράσεις που σχετίζονται με μικρομεσαίες επιχειρήσεις έδωσε η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας Ευγενία Φωτονιάτα. Για τη δράση «Ενισχύω – Επιβραβεύω» για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» ο προγραμματισμός είναι να δημοσιοποιηθεί τέλη Νοέμβρη και να ανοίξει για υποβολές μετά από 25 μέρες. Η γενική γραμματέας είπε επίσης ότι στα τέλη Νοέμβριου θα ενεργοποιηθεί και η δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων». «Μια εμβληματική δράση 400 εκατομμύρια ευρώ, άμεση αξιολόγηση, μόνο αντικειμενικά κριτήρια, υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις» είπε η γενική γραμματέας.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 9,4% ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Σεπτέμβριος, καθώς και το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου για τις ελληνικές εξαγωγές. Σχεδόν σε όλες τις βασικές κατηγορίες προϊόντων καταγράφηκε διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, τον Σεπτέμβριο του 2018 αυξήθηκαν κατά 9,4% και ανήλθαν στα 2,65 δισ. ευρώ από 2,42 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές και χωρίς πετρελαιοειδή. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκαν κατά 2,6% ή κατά 44,2 εκατ. ευρώ και έφθασαν το 1,74 δισ. ευρώ από 1,69 δισ. ευρώ.

ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ» ΤΑΞΙΜΕΤΡΑ
Ειδικές ρυθμίσεις για τα ταξίμετρα προβλέπει μεταξύ άλλων, υπουργική απόφαση στην οποία καθορίζονται αλλαγές στους «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)»
Σύμφωνα με την απόφαση και τις ειδικές ρυθμίσεις για τα ταξίμετρα ππροβλέπεται ότι σε κάθε ΕΔΧ όχημα (ταξί) θα πρέπει να υπάρχει Φάκελος Τεκμηρίωσης, ο οποίος θα περιέχει: α. Για τα ταξίμετρα που εγκρίθηκαν πριν τη θέση σε ισχύπριν το 2007, την εθνική έγκριση και το τεχνικό σχέδιο του κατασκευαστή, όπου ορίζονται τα σημεία σφράγισης.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα