arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΛΣΤΑΤ: ΑΝΟΔΟ 1,8% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Άνοδο 1,8% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο εφέτος σε ετήσια βάση, από αύξηση 1,1% τον Σεπτέμβριο 2018 και αύξηση 0,7% τον Οκτώβριο εφέτος. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο κ.λπ.) και στις τηλεφωνικές υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι μεταξύ Οκτωβρίου και Σεπτεμβρίου εφέτος υπήρξαν αυξήσεις κατά 2,7% στη στέγαση (λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης) και κατά 1,5% στις μεταφορές λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης.

2ο ATHENS BUSINESS WOMEN FORUM: ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ
Η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι σοβαρός παράγοντας κοινωνικής αλλαγής -το κλειδί ενός νέου τύπου ανάπτυξης- και οι γυναίκες μπορούν και οφείλουν να προσεγγίσουν την επιχειρηματικότητα με δυναμικότερο τρόπο, επισήμαναν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και στο 2ο Athens Business Women Forum: Γυναίκες που καινοτομούν. Το φόρουμ συνδιοργάνωσαν το ΕΒΕΑ και η Περιφέρεια Αττικής, απονέμοντας και τιμητικές διακρίσεις σε γυναίκες που έχουν διακριθεί για την καινοτόμο τους δραστηριότητα σε επιχειρηματικό επίπεδο και στο επίπεδο της επιστημονικής έρευνας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
Αισιοδοξία για υπερπλεόνασμα που θα παραχθεί μέσα στο 2018 -και το οποίο φτάνει στο 1% ή σε 1,8 δισ. ευρώ-, αλλά και προβληματισμό για τις πιθανές δημοσιονομικές επιπτώσεις, είτε από τις δικαστικές διεκδικήσεις των αναδρομικών των συνταξιούχων είτε από το προεκλογικό κλίμα, αποπνέει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το 3ο τρίμηνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, μέσα σε ένα χρόνο οι οφειλέτες του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 584.979.

ΑΑΔΕ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΜΕ ΝΕΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Την αντικατάσταση του χαρτόσημου που προκαλεί πληθώρα δικαστικών αντιδικιών με έναν σύγχρονο φόρο στις συναλλαγές που θα καταβάλλεται ηλεκτρονικά προανήγγειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ στην ομιλία του στο 10ο Thessaloniki Tax Forum. Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές εσόδων, ο Γ. Πιτσιλής ανακοίνωσε ότι το συνολικό εκκρεμές ποσό υποχώρησε κάτω από το 1 δισ. ευρώ. Επίσης από τις επιστροφές που είναι πάνω από 90 ημέρες για 300 εκατομμύρια ευρώ έχουν σταλεί ειδοποιήσεις σε φορολογουμένους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
To Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση και εγγραφή των ενδιαφερομένων φυσικών προσώπων στο Μητρώο των Γεωργικών Συμβούλων που τηρείται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο της αριθ.163/13692/1-2-2018(ΦΕΚ 267 Β΄) απόφασης.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα