arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πότε ανεβαίνουν στο TAXISnet, αναλυτικά τα ποσά
econ 001

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πότε ανεβαίνουν στο TAXISnet, αναλυτικά τα ποσά

Χωρίς αλλαγές, σχετικά με το προηγούμενο έτος, θα είναι τα φετινά τέλη κυκλοφορίας, ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται κάποια αλλαγή για το έτος 2019. Η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2019 ξεκινά σε λίγες ημέρες και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος .

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.

Το συνολικό ποσό που θα ζητηθεί και το οποίο θα πληρωθούν οι κάτοχοι Ι.Χ. ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, τα τέλη κυκλοφορίας θα έχουν ως εξής:

teli31

Για τα ΕΙΧ που έχουν ταξινομηθεί από την 1.11.2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γρμ. CO2/χλμ) ως εξής:

teli32

Πηγή:dikaiologitika.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα