Εκδήλωση της Περιφέρειας «Νέες Τάσεις, Τεχνολογίες και Καινοτομία στον Αγροδιατροφικό Τομέα»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 05/12/2018 / ΩΡΑ: 12:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα: «ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ» την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 13:30 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει Σεμινάριο με τίτλο: “Νέες τάσεις, τεχνολογίες και καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 13:30 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) και παραγωγούς του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ενδιαφέρονται να εντάξουν στην επιχείρησή τους νέες τεχνολογίες και καινοτόμες διαδικασίες όπως νέες τάσεις, νέες τεχνολογίες, ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, καινοτόμες καλλιέργειες,  αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανίας τροφίμων, αειφορία, λειτουργικά τρόφιμα κλπ. Το σεμινάριο ειδικότερα, απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς:

  • Εσπεριδοειδή – Ρόδι – Χυμοί
  • Ελιά – Ελαιόλαδο
  • Σταφίδα – Αμπέλι – Οίνος
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε θέματα σχετικά με την καινοτομία, τις νέες τάσεις και τις νέες τεχνολογίες στον Αγροδιατροφικό τομέα.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του έργου «FOCUS – Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) του αγροδιατροφικού τομέα μέσω υλοποίησης διακρατικών συνεργατικών σχημάτων/ Συστάδων (Clusters)» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Balkan-Med.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

13:15 – 13:30 Προσέλευση – Εγγραφές
13:30 Έναρξη Σεμιναρίου

 

ΕΝΟΤΗΤΑ :

“ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ”

13:30 – 14:15 Λειτουργικά τρόφιμα – Νέες τάσεις και τεχνολογίες, κ. Μαγδαληνή Κροκίδα, Καθηγήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
14:15 – 15:00 Αξιοποίηση των παραπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων και αειφορία, κ. Σοφία Κάρμα, Μέλος ΕΔΙΠ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
15:00 – 15:45 Καινοτόμες Καλλιέργειες και προϊόντα για τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, κ. Δημήτριος Μπιλάλης, Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής