Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [3η μέρα]

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24/12/2018 / ΩΡΑ: 12:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Η καθημερινότητά μου περιλαμβάνει κάποιες ρουτίνες στις οποίες συναντώ ανθρώπους με τους οποίους σχεδόν δεν μιλάω γιατί συνήθως μιλάω στο κινητό, διαβάζω κάτι στο κινητό, σκέφτομαι κάτι που θα γράψω στο κινητό ως απάντηση ή απλά βιάζομαι να πάω στην επόμενη ρουτίνα χωρίς να παρεμβάλλεται κινητό.

Πόσες φορές έχετε πει σε κάποιον «στάσου να κατέβω από το αυτοκίνητο και σου τηλεφωνώ»; Και μετά μπήκατε στο καθαριστήριο μιλώντας, είπατε «συγνώμη τι χρωστάω», πληρώσατε, βγήκατε από το καθαριστήριο, μπήκατε στο φαρμακείο, τα ίδια με το κινητό να χτυπάει, μετά μπήκατε στο αυτοκίνητο, πάλι χτύπησε το κινητό, μιλήσατε μισή ώρα κίνηση στην Εθνική (με bluetooth) και μετά φτάσατε στη δουλειά σας όπου είπατε την πρώτη «καλημέρα»;

Ε λοιπόν, σας προσκαλώ να κάνετε ένα πείραμα.

Πλένετε το αυτοκίνητό σας 12 χρόνια στο ίδιο πλυντήριο, τα ρούχα σας στο ίδιο καθαριστήριο, αγοράζετε ασπιρίνες από το ίδιο φαρμακείο, αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί σίγουρα σας εκτιμούν σαν πελάτη. Μήπως να γνωρίζατε τους ανθρώπους πίσω από τις επιχειρήσεις αυτές; Μήπως πίσω από μία επιχείρηση που αξίζει τα χρήματα που δίνετε υπάρχει ένας άξιος άνθρωπος που αξίζει να γνωρίσετε;

Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στον τρόπο που αντιμετωπίζετε την καθημερινότητά σας θα κάνει μεγάλη διαφορά, πρώτα στη δική σας ζωή. Μια ημέρα που αξίζει να ζήσεις είναι μια ημέρα που έχεις γνωρίσει έναν άνθρωπο που δεν γνώριζες, έχεις ακούσει κάτι σημαντικό που δεν ήξερες και προχώρησες έναν από τους στόχους σου ένα βήμα παραπάνω.

Δικτύωση σημαίνει μαθαίνω να δίνω αξία στους ανθρώπους γύρω μου. Ανεπιτήδευτα, ειλικρινά και με πραγματικό ενδιαφέρον, χωρίς υστεροβουλία. Μια καλή άσκηση είναι να είμαι παρών όπου βρίσκομαι. Δοκιμάστε το.

 

Της Έλλης Γλύτσου

Πηγή:epixeiro.gr