arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ MARKETING & ΤΑ SOCIAL MEDIA» ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με την #ομάδαReady της εταιρείας τηλεπικοινωνίων Vodafone διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Tο ψηφιακό marketing & τα social media», τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στις 17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι επαγγελματίες να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους δίνει το digital marketing τα social media και τα websites για την προώθηση της επιχείρησης τους.

ΙΟΒΕ: Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟ 2017
Παρά τις όποιες θετικές εξελίξεις και τη σταθεροποίηση της οικονομίας, οι έντονες αβεβαιότητες επηρέασαν τη νέα επιχειρηματική δραστηριοποίηση το 2017. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Το ποσοστό του πληθυσμού σε αρχικό στάδιο επιχειρηματικής ενεργοποίησης ήταν ένα από τα χαμηλότερα όλων των εποχών. Ωστόσο είναι θετικό το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς τελικά πραγματοποίησαν το κρίσιμο βήμα από την προετοιμασία στην έναρξη της δραστηριότητας.

ΑΑΔΕ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ
Η ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων που έχει συνάψει, στο επίπεδο της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών και της συμμόρφωσης των τραπεζικών και πιστωτικών παρόχων με τους αυτούς τους κανόνες, έλαβε δεδομένα από παρόχους πληρωμών αλλοδαπής σχετικά με τα εισοδήματα που έλαβαν φορολογούμενοι στην Ελλάδα από πλατφόρμα διαμοιρασμού για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τους. Τα στοιχεία, έχουν προωθηθεί ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για αξιοποίηση και σύγκριση τους με τα δηλωθέντα έσοδα στα έντυπα Ε2 των δηλώσεων φορολογίας των αντίστοιχων ετών, ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθηθεί η πορεία της συμμόρφωσης αυτών των φορολογούμενων με το νέο θεσμικό πλαίσιο που, πλέον, ισχύει στο πεδίο των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ TAXISNET ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 στην σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr. Τα νέα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν στα ίδια επίπεδα και η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet.

ΜΕΙΩΣΗ 30% ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 60.000 ΕΥΡΩ
Ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια οι τροπολογίες για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, το κοινωνικό μέρισμα και η τροπολογία για το Μάτι. Ειδικότερα, προβλέπονται η μείωση του ΕΝΦΙΑ για πάνω από 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων η οποία ανέρχεται στο 30% για ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ καθώς και σταδιακή μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων από 29% σήμερα σε 25% το 2022.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα