arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης, με αφορμή την έναρξη του εορταστικού ωραρίου, καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στην πλατεία Πετρινού για ένα “γλυκό” κέρασμα, μαζί με τις ευχές μας για καλά Χριστούγεννα και για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2019.
Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά 11.00-15.00

ΣΕΛΠΕ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟ 2018
Σημαντική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου το 2018 με ρυθμό 15 – 20 % καταγράφει έρευνα που διεξήγαγε ο ΣΕΛΠΕ και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν ψηφιακό κανάλι πώλησης στην Ελλάδα κυμαίνονται στις 7.000, η κατηγορία ηλεκτρονικών αγορών που εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση είναι το έτοιμο φαγητό ενώ οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν ολοένα και περισσότερο Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα και αυξάνουν τη χρήση των φορητών συσκευών (τηλέφωνο, tablet) για την αναζήτηση πληροφοριών, πραγματοποιούν όμως τις αγορές τους κυρίως μέσω του προσωπικού υπολογιστή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ FOOD EXPO 2019
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, συμμετέχει για πρώτη φορά με δικό του περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών FOOD EXPO 2019, με σκοπό την προβολή και προώθηση των αρκαδικών προϊόντων και προσκαλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Μαρτίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΙΟΒΕ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
Ελαφρά ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος, με συνεχιζόμενη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης εντοπίζει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην έρευνα οικονομικής συγκυρίας που διεξήγαγε για τον μήνα Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος διαμορφώνεται στις 101,8 μονάδες (από 101 μονάδες τον Οκτώβριο). Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, εκτός από μεγέθυνση της οικονομίας σε σχέση με την περυσινή βάση, η περίοδος αυτή συμπίπτει με την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος προσαρμογής και την είσοδο σε μια νέα περίοδο, όπου γίνεται κατανοητό πως υπάρχουν προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες.

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ»
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε ο υπουργός Οικονομίας κα Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, το σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Νόμος για την προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων» και μεταξύ άλλων ορίζεται προθεσμία 45 ημερών για την έκδοση οποιασδήποτε απαιτούμενης άδειας, έγκρισης ή γνωμοδότησης για την εγκατάσταση ή λειτουργία Στρατηγικής Επένδυσης, με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα.

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, λόγω εορτών, δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2019.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα