arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ FOOD EXPO 2019
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, συμμετέχει για πρώτη φορά με δικό του περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών FOOD EXPO 2019, με σκοπό την προβολή και προώθηση των αρκαδικών προϊόντων και προσκαλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Μαρτίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης, με αφορμή την έναρξη του εορταστικού ωραρίου, καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στην πλατεία Πετρινού για ένα “γλυκό” κέρασμα, μαζί με τις ευχές μας για καλά Χριστούγεννα και για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2019.
Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά 11.00-15.00

ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αυστηρότερα πρόστιμα για «μαϊμού» αποδείξεις, αλλαγές στο καθεστώς των κατασχέσεων, αλλά και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τους συζύγους, καθώς και «παράθυρο» για είσπραξη φόρων από τρίτους φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Ειδικότερα, στο σχέδιο νόμου «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνεται πλήθος νέων διατάξεων που κεντρικό στόχο έχουν τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημόσιων εσόδων.

ΑΑΔΕ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 4ΕΤΙΑΣ
Τις κινήσεις των λογαριασμών για τα έτη 2015-2018 αναμένεται να ζητήσει από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας η φορολογική διοίκηση. Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η ΑΑΔΕ μπορεί να απευθύνει στις τράπεζες μαζικά αιτήματα παροχής πληροφοριών. Σημειώνεται ότι η εφορία έχει τις κινήσεις των λογαριασμών μέχρι το 2014 με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο έλεγχος μεγάλων υποθέσεων. Ταυτόχρονα το σχέδιο νόμου προβλέπει την επιβολή προστίμων για όσους εκδίδουν αποδείξεις από μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές αλλά και για τα παράνομα αποστακτήρια και τη λαθραία διακίνηση αλκοόλ.

EUROSTAT: TO 17% ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Στο φαγητό και τα μη αλκοολούχα ποτά πηγαίνει σχεδόν το 17% των δαπανών των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Eurostat για το 2017.
Συγκεκριμένα, η χώρα μας, με 16,9% βρίσκεται στην 8η θέση ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ κι ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 12,2%. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ανατολικοευρωπαϊκά κράτη ενώ στις τελευταίες χώρες της βόρειας και δυτικής Ευρώπης. Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Ρουμανία, όπου το 27,8% της καταναλωτικής δαπάνης προορίζεται για τρόφιμα και ποτά χωρίς αλκοόλ.

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, λόγω εορτών, δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2019.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα