arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ FOOD EXPO 2019
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, συμμετέχει για πρώτη φορά με δικό του περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών FOOD EXPO 2019, με σκοπό την προβολή και προώθηση των αρκαδικών προϊόντων και προσκαλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Μαρτίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Περισσότερες λεπτομέρειες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ.

ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Τουριστικών Πλοίων και Μικρών Σκαφών, στο οποίο θα δηλώνονται όλα τα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής υπό ελληνική και ξένη σημαία, παρουσιάστηκε σε ειδική ημερίδα. Το Ηλεκτρονικό Μητρώο αποτελεί μια πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, στην οποία θα φαίνεται η πλήρης εικόνα του επαγγελματικού και ιδιωτικού σκάφους της εταιρίας ή του προσώπου που το διαχειρίζεται, τυχόν φορολογικές εκκρεμότητες, η κατάσταση του πλοίου, οι ημέρες ναύλωσης, τα χαρακτηριστικά του, τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του, οι μεταβολές του σκάφους σε πλοιοκτησία ή εφοπλισμό, αλλά και όσον αφορά τα ασφαλιστήρια.

ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ 2018, ΥΨΟΥΣ 710 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του κοινωνικού μερίσματος έτους 2018, ύψους 710 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, καθορίστηκαν τα κριτήρια εισοδήματος, περιουσίας, διαμονής, καθώς και λοιπά κριτήρια, για την εφάπαξ καταβολή του κοινωνικού μερίσματος έτους 2018, τις κατηγορίες των δικαιούχων, τη βάση, τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος της παροχής ανά κατηγορία δικαιούχων.

ΙΕΛΚΑ: ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Σημαντικά φθηνότερο είναι το μέσο καλάθι προϊόντων σουπερμάρκετ στην Ελλάδα σε σχέση με την Ισπανία, την Αγγλία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία, δείχνει η εξαμηνιαία έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στη Γαλλία τα ίδια προϊόντα κοστίζουν ακριβότερα κατά 28%. Ακολουθεί η Αγγλία με τιμές 22% υψηλότερες, η Πορτογαλία με ποσοστό 10% και η Ισπανία με διαφορά τιμών κατά 8%.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ 3η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ξεπέρασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα 5 δισ. ευρώ ο κύκλος των εργασιών στις τηλεπικοινωνίες σύμφωνα με την ετήσια επισκόπηση για το 2017, που δημοσίευσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Σύμφωνα με την έκθεση, ο κύκλος εργασιών του κλάδου ξεπέρασε τα 5 δισ. ευρώ με τα έσοδα από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό (88%). Το σύνολο των επενδύσεων μειώθηκε κατά 12% περίπου, αντιπροσωπεύοντας ωστόσο το 20% σχεδόν του συνολικού κύκλου εργασιών του κλάδου, με ισόποση κατανομή μεταξύ σταθερών και κινητών δικτύων (53% έναντι 47%).

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, λόγω εορτών, δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2019.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα