arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [4η μέρα]
marketing 3111733 1920

Λέει ο Ivan Misner, δημιουργός του μεγαλύτερου παγκόσμιου οργανισμού δικτύωσης ΒΝΙ: «Αν πιστεύατε ότι μπορείτε να εφαρμόσετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και επαγγελματικής σας ζωή. Ξεχάστε το!»

Δεν γίνεται. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην μπορέσετε να είστε πάντα συνεπείς στις επιθυμίες των αγαπημένων σας προσώπων, σε ότι αφορά στα πράγματα και τον χρόνο που σας θέλουν να είστε μαζί τους, γιατί η δουλειά σας αποσπά πολύ χρόνο και πολλή ενέργεια. Αντί να ψάχνετε την τέλεια ισορροπία, ξεχάστε τη. Και εφαρμόστε την τέλεια αρμονία.

Τι ονομάζει αρμονία; Να είστε παρόν εκεί που βρίσκεστε.

Αν είστε στη δουλειά, να είστε 100% εκεί. Αν είστε στο σπίτι, να μην σκέφτεστε τη δουλειά, να βρίσκεστε 100% με την οικογένειά σας. Το να βρίσκεσαι στο παρόν δεν είναι απλό πράγμα, θέλει δουλειά και είναι από μόνο του σαν άσκηση ένα σκαλοπάτι που σε κάνει καλύτερο γιατί σε βοηθά να συνειδητοποιείς και να ελέγχεις τις πραγματικές σου αντιδράσεις στο παρόν περιβάλλον.

Βοηθάει το να διακόπτεις τα digital distractions (ψηφιακές παρεμβολές, ήτοι… το κινητό σας) ειδικά στην αρχή, ώστε να συνειδητοποιείς την αλλαγή και τις αντιδράσεις των γύρω σου σε αυτό.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να έχετε στα γόνατά σας ένα μικρό παιδάκι που θέλει να παίξει και να προσπαθείτε να μιλήσετε σε κάποιον τρίτο απέναντι; Εάν σας έχει συμβεί, θα έχετε σίγουρα ζήσει την εμπειρία να σας τραβάει τη μύτη και να προσπαθεί να σας συγκεντρώσει σε αυτό που θέλει να δείτε ή να κάνετε εκείνη τη στιγμή μαζί του. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με όλους τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας, απλά μπορεί να το εκφράζουν λίγο πιο διακριτικά από ένα μικρό παιδί.

Σκεφτείτε τη συμβουλή μου και συγκεντρωθείτε στο μικρό παιδί που σας τραβάει τη μύτη: η κάθε στιγμή που αφιερώνετε με αγαπημένους σας, αξίζει. Ζήστε στο παρόν, μη σκέφτεστε τη δουλειά όταν δεν είστε στη δουλειά, ή αφιερώστε χρόνο να σκεφτείτε τα πλάνα σας ξεχωριστά. Το να κλείνετε στεγανές πόρτες μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής είναι δύσκολο, προσπαθήστε όμως να εφαρμόσετε την τεχνική του «βρίσκομαι εκεί που βρίσκομαι τώρα». Από μόνη της αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει σε δύο πράγματα:

  1. να κάνετε χαρούμενους τους ανθρώπους γύρω σας
  2. να ελαττώσετε το στρες της επαναλαμβανόμενης σκέψης χωρίς δράση

Της Έλλης Γλύτσου

Πηγή:epixeiro.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα