arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑ
Την παραίτησή του από τη θεσμική του ιδιότητα υπέβαλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου σε συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου.
Σημειώνεται ότι την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις ερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές είχε ανακοινώσει ο κ. Μπουντρούκας σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στις αρχές Νοεμβρίου 2018.
Τα καθήκοντα του Προέδρου έχει αναλάβει ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Τρουπής μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου από το ΔΣ στις 9 Ιανουάριου 2019.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 80 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ
Αυξάνεται κατά 80 εκατομμύρια ευρώ το προβλεπόμενο ποσό για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος του 2018 με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών. Αυτό προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη. Το αρχικό ποσό κοινωνικού μερίσματος είχε προσδιορισθεί στα 710 εκατ. ευρώ ενώ η αύξηση των συνολικών κονδυλίων κρίθηκε αναγκαία για την κάλυψη του πλήθους των δικαιούχων.

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ 800 ΕΥΡΩ
Με μισθούς έως 800 ευρώ μεικτά απασχολούνται ένας στους δύο εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, εκ των οποίων οι περίπου 422.150 ή το 22,13% του συνόλου των 1.907.945 εργαζομένων που προκύπτουν για το 2018, με βάση τα στοιχεία των καταστάσεων προσωπικού που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις κάθε Οκτώβριο στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», εργάζονται με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση και λαμβάνουν κάτω από 500 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα, που δηλώνουν οι εργοδότες στο σύστημα, προκύπτει ότι το 31,4% των εργαζομένων απασχολείται το πολύ 35 ώρες την εβδομάδα, ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό των απασχολουμένων με όρους διαφορετικούς από αυτούς που προβλέπονται στην πλήρη απασχόληση (40 ώρες την εβδομάδα).

ΑΑΔΕ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Προθεσμία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου έχουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες προκειμένου να δηλώσουν στην εφορία τον επαγγελματικό τους λογαριασμό μετά την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών (η κανονική προθεσμία έληξε στις 12/12). Από τις 16 Ιανουαρίου και μετά η ΑΑΔΕ θα επιβάλλει πρόστιμα τα οποία είναι ιδιαίτερα υψηλά και φθάνουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ.

ΔΕΔΔΗΕ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ
Τέλος στις «ουρές« που σχηματίζουν οι καταναλωτές στα πρακτορεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) φιλοδοξεί να βάλει το νέο πληροφοριακό σύστημα που θα διεκπεραιώνει όλες τις συναλλαγές εξ αποστάσεως, μέσω Ίντερνετ. Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος θα διεκπεραιώνονται σταδιακά το σύνολο των αιτημάτων των καταναλωτών. «Ο τελικός στόχος είναι να έχουμε ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω του οποίου θα μπορούν να γίνονται όλες οι δουλειές χωρίς να είναι αναγκαία η μετάβαση του καταναλωτή στα κατά τόπους πρακτορεία», επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα