arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ Ά ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ
Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στις 23 Ιανουαρίου 2019 για την ανάδειξη του νέου Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας νέος Ά Αντιπρόεδρος εξελέγη, από τα παρόντα μέλη του ΔΣ, ο κ. Γεώργιος Δημητρόπουλος.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ 24 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Τη ρύθμιση σε 24 μηνιαίες δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών και επιχειρήσεων, που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάστασή τους στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου, προβλέπει απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην εν λόγω ρύθμιση, πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 15.2.2019.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Σημαντικό κίνητρο για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης θεσπίζεται με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και προβλέπει ότι για κάθε νέα θέση εργασίας που θα δημιουργείται σε μία επιχείρηση και θα αφορά νέο εργαζόμενο ή μακροχρόνια άνεργο, οι εργοδοτικές εισφορές που εκπίπτουν από τα φορολογητέα κέρδη θα υπολογίζονται κατά 50% αυξημένες. Ως προϋπόθεση ορίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και η συνολική μισθολογική δαπάνη σε μια επιχείρηση να μην έχουν μειωθεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΑΑΔΕ: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Νέοι επαγγελματίες, αγρότες και επιτηδευματίες που κάνουν έναρξη εργασιών έχουν πλέον τη δυνατότητα να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων με τζίρο έως 10.000 ευρώ που προβλέπει απαλλαγή από τον ΦΠΑ. Το μέτρο αυτό είναι μεταξύ των αλλαγών που επήλθαν πρόσφατα στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων. Με εγκύκλιο του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων, ενώ διευκρινίζεται ότι αν κάποια στιγμή εντός του φορολογικού έτους γίνει υπέρβαση του ορίου των 10.000 ευρώ, τότε καθίσταται υποχρεωτικά η μετάταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, που έληγε την Παρασκευή, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική υπουργική απόφαση πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα. Προϋπόθεση είναι η πληρωμή των τελών να γίνει στις Δ.Ο.Υ.

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
Ο στόχος του 2018 για την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ έχει καλυφθεί, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, στις 31/12/2018, το ποσό της ενωσιακής συνδρομής για το έτος 2018 που δήλωσε η Ελλάδα ανέρχεται σε 1.485.979.495,15 ευρώ. Η συνολική απορρόφηση ανεβαίνει έτσι στο 25% χωρίς την προκαταβολή και στο 32%, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής, διατηρώντας τη χώρα στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Εξάλλου, η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση της αξιοποίησης των πόρων του «πακέτου Γιούνκερ» εκταμιεύοντας 2,702 δισ. ευρώ.

Από σήμερα 25 Ιανουαρίου το Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα κυκλοφορεί και θα δημοσιεύεται κάθε Παρασκευή.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα