arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Focus – Interreg Balkan – Med. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
business5

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του έργου Focus – Interreg Balkan – Med, του οποίου είναι επικεφαλής εταίρος, είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και λειτουργία ενός Συνεργατικού Σχηματισμού στον Αγρο-διατροφικό τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο λειτουργίας του, θα υλοποιήσει σε τοπικό επίπεδο μία σειρά δράσεων και υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) και παραγωγούς του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας  που ενδιαφέρονται να εντάξουν στην επιχείρησή τους νέες τεχνολογίες και καινοτόμες διαδικασίες όπως νέες τάσεις, νέες τεχνολογίες, ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, καινοτόμες καλλιέργειες,  αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανίας τροφίμων, αειφορία, λειτουργικά τρόφιμα κλπ. και που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς: Εσπεριδοειδή – Ρόδι – Χυμοί, Ελιά – Ελαιόλαδο, Σταφίδα – Αμπέλι – Οίνος, Γαλακτοκομικά προϊόντα.

 Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις παρακάτω δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Περιφερειακό Συνεργατικό Σχηματισμό στον Αγρο-διατροφικό τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του έργου FOCUS:

  • Συμμετοχή σε Συμβουλευτική υποστήριξη με σκοπό την εκτίμηση του δυναμικού της επιχείρησης για νέες επιχειρηματικές ιδέες στον Αγρο-διατροφικό τομέα. Η συμβουλευτική υποστήριξη θα έχει τη μορφή συνάντησης (μικρής συνέντευξης και συζήτησης). Μετά την ολοκλήρωση της συμβουλευτικής η επιχείρηση θα λάβει σχετική αναφορά με το δυναμικό της επιχείρησης για ανάπτυξη νέων τεχνολογικών ιδεών καθώς και με επιμέρους ανάγκες/προφίλ της επιχείρησης, όπως θα έχουν προκύψει μέσα από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της συνάντησης και τις ανάγκες της επιχείρησης.
  • Συμμετοχή σε Συμβουλευτική υποστήριξημε σκοπό την υποστήριξη της επιχείρησης για την εκπόνηση Επιχειρηματικού Σχεδίου Σκοπιμότητας για νέες επιχειρηματικές ιδέες στον Αγρο-διατροφικό τομέα. Μετά την ολοκλήρωση της συμβουλευτικής η επιχείρηση θα λάβει το Επιχειρηματικό Σχέδιο Σκοπιμότητας και προτάσεις που χρίζουν άμεσης σημασίας για την επιχείρηση.
  • Παρακολούθηση Εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Τρίπολη σε θέματα: καινοτομία, τις νέες τάσεις και τις νέες τεχνολογίες στον Αγροδιατροφικό τομέα
  • Πρόσβαση στην on-line πλατφόρμα του έργου που παρέχει εκπαιδευτικό υλικό, μελέτες κλπ. σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα στην περιοχή της Βαλκανικής-Μεσογείου.
  • Δυνατότητα Συμμετοχής σε Εκδήλωση Β2Βστη Λευκωσία με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικής της ιδέας
  • Προώθηση και προβολή επιχείρησηςμέσω της συμμετοχής της στον Συνεργατικό Σχηματισμό στον Αγρο-διατροφικό τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η συμμετοχή στις παραπάνω υπηρεσίες και δράσεις είναι δωρεάν.

 Οι παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν την περίοδο μέχρι τον Απρίλιο 2019.

Για τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν προγραμματίζονται  αρχικά συναντήσεις στο διάστημα από Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 έως Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, στην θέση της επιχείρησης.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από το ΕΜΠ/τμήμα Χημικών Μηχανικών και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπρόσωπος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν το συνημμένο αρχείο εκδήλωσης ενδιαφέροντος (πατήστε εδώ για να το κατεβάσετε) και να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις:

regionoffice.ppel@gmail.com,  ilampropoulou@mou.grκαι register.msp@gmail.com  μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019. 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα