Σεμινάριο με θέμα «Εξαγωγές οίνου & γαστρονομικά concept – Τα όπλα του μέλλοντος της Ελληνικής ανάπτυξης»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20/03/2019 / ΩΡΑ: 12:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: TOP NEWS, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την OINOS INTERNATIONAL, New York διοργανώνουν διήμερο Σεμινάριο με θέμα «Εξαγωγές οίνου & γαστρονομικά concept – Τα όπλα του μέλλοντος της Ελληνικής ανάπτυξης»,

31 Μαρτίου – 01 Απριλίου και ώρα: 11:00- 18:00, Επιμελητήριο Κορινθίας, Ερμού 2 Κόρινθος.

Ποιους Αφορά:

·         Ανεξάρτητους παραγωγούς και επιχειρήσεις οίνου και αποσταγμάτων που επιθυμούν να επεκταθούν σε αγορές εκτός Ελλάδος

·         στους παραγωγούς προϊόντων,

·        επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου ,

·        επαγγελματίες της εστίαση

·        καταναλωτές που επιθυμούν να ενημερωθούν για το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας, τις εξαγωγές, το branding, και λοιπά θέματα του κλάδου

Θα υπάρχει η δυνατότητα για B2B και Β2C συναντήσεων με τους διακεκριμένους ομιλητές – προσκεκλημένους με το πέρας των εισηγήσεων.

Είσοδος Δωρεάν

Σκοπός της ενέργειας είναι η αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου σχετικά με τις προοπτικές εξαγωγών στην αμερικανική αγορά, τη σημασία των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των επαγγελματιών της μαζικής εστίασης, την ενημέρωση, τη διάχυση και την ποιοτική διεύρυνση των πελοποννησιακών προϊόντων. Επίσης, στοχεύει στην ανάδειξη, την προβολή και την καταξίωση στην γαστρονομική αγορά αξιόλογων, παραγωγών με διάθεση για καινοτομία.

Στη διημερίδα θα παρουσιαστούν και αναλυθούν απτά ζητήματα που αφορούν στις εξαγωγές, με πλέον ειδική αναφορά στις εξαγωγές στην Αμερική, το branding, και τη γαστρονομική ανάδειξη τοπικών προϊόντων.

 Πρόγραμμα Σεμιναρίου

1η μέρα: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

11:00 – 11:15  Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου κου Παναγιώτη Πιτσάκη

11:15 – 12:00  Brand design – σύγχρονος σχεδιασμός οίνου και συσκευασίας / Τα στοιχεία που φέρνουν τα προϊόντα της Ελληνικής αμπέλου πιο κοντά στην επιτυχία

Εισηγητής: Τάσος Μπάλλας WSET level 3/ Γαστρονόμος ΙΗΚ Στουτγάρδη, Γερμανία / Oinos & Estia Athens – New York – Munich

12:00 – 12:15 Ερωτήσεις, Συζήτηση

12:15 – 13:45 Το Ελληνικό κρασί στο εξωτερικό – Παράγοντες Ανταγωνιστικότητας – Εξαγωγές – Τεχνικές Πώλησης , Παράγοντες καθορισμού ποιότητας – Ανταγωνισμός, Νομολογία Εξαγωγών – Αγορά της Αμερικής – Νέα Υόρκη, η πολιτεία σταθμός, Φιλοσοφία – Ανταγωνισμός – Τεχνικές Πωλήσεων – Προγράμματα Εξαγωγών

Εισηγητές :

Στυλιανός Λογοθέτης PhD Βιοτεχνολογία Βιομηχανικών Ζυμώσεων – Οινολόγος – Director of Sales  Purely Greece Imports LLC NY

Ανδρέας Κελεμίδης Ιδιοκτήτης της OINOS Wines Imports LLC , OINOS & ESTIA INTERNATIONAL, NY

Νικόλαος Παπαδόπουλος CEO  «Πλάτων Συμβουλευτική»

13:45 – 14:00   Ερωτήσεις Συζήτηση

14:00 – 14:30   Διάλλειμα – ελαφρύ γεύμα

14:30 – 15:15  Marketing strategy / Αγροτοτουρισμός/

Οίνοτουρισμός / Επισκέψιμα Οινοποιεία

Εισηγητής: Τάσος Μπάλλας WSET level 3/ Γαστρονόμος ΙΗΚ Στουτγάρδη, Γερμανία / Oinos & Estia Athens- New York- Munich

15:15 – 17:30 Σεμινάριο σωστής αξιολόγησης οίνων – Ρόλος  στις Εξαγωγές

Εισηγητής: Ανδρέας Κελεμίδης- Στέλιος Λογοθέτης – Τάσος Μπάλλας

17:30 – 18:00 Συζήτηση – Ανταλλαγή Απόψεων – Ερωτήσεις

 

2η μέρα: Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

11:00 – 11:45  Οίνος και γεύσεις

Τοπικός οίνος σε συνδυασμό με τοπικό παραδοσιακό φαγητό

Εισηγητές: Ανδρέας Κελεμίδης WSET level 3/ Γαστρονόμος, πρόεδρος Oinos wines NY- Χρήστος Χρήστου celebrity chef / Ιδιοκτήτης Εστιατορίου  Yefsi

12:00 – 12.45  Διαχείριση προσωπικού – επικοινωνιακή κατάρτιση – θεμελιώδεις γνώσεις για επισιτιστικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Εισηγητής: Τάσος Μπάλλας WSET level 3/ Γαστρονόμος ΙΗΚ Στουτγάρδη, Γερμανία / Oinos & Estia Athens – New York – Munich

12:45 – 13:30 Μελέτη και διάταξη ξενοδοχειακού εστιατοριακού εξοπλισμού – εργονομία – ανάλυση κρίσιμων σημείων επικινδυνότητας

Εισηγητής: Απόστολος Αξαρλής Διευθύνων Σύμβουλος TECHNOTEL Α.Ε.

13:30 Διάλλειμα –  Ελαφρύ γεύμα

14:15 – 15:00 Παραδοσιακή και μοντέρνα ελληνική μαγειρική

Εισηγητές: Χρήστος Χρήστου Celebrity Chef , Βασίλης Ακρίβος Chef, Oinos & Estia International

15:45 – 16:30 Σχεδιασμός concept εστιατορίων και

Συστηματοποίηση

Εισηγητής: Τάσος Μπάλλας WSET level 3/ Γαστρονόμος ΙΗΚ Στουτγάρδη, Γερμανία / Oinos & Estia Athens – New York – Munich

16:30 – 18:00 Ανταλλαγή απόψεων – Συζήτηση – Ερωτήσεις

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑΣ- ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή για τις ετικέτες οίνων  ή  προϊόντων της επιχείρησης σας που θέλετε να συμπεριληφθούν στην διαδικασία.

 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με τους ακόλουθους τρόπους:

ONLINE Εγγραφείτε  εδω

ΜΕΣΩ E-MAIL Μπορείτε να εγγραφείτε ή να δηλώσετε συμμετοχή για στελέχη της εταιρείας σας στέλνοντας στο media@korinthiacc.gr  συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ Μπορείτε να καλέσετε στα τηλ. 2741024464 920 ή 930