arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Αρκαδίας με την υποστήριξη του
Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Ενίσχυση της Εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Αγορά»
την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 και ώρα 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) στην Τρίπολη.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών για την παραχώρηση της έκτασης και των κτηρίων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ζητά σε επιστολή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, προκειμένου να δημιουργηθεί, στις εγκαταστάσεις του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, ένα πανεπιστημιακό camp υψηλών προδιαγραφών.
Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ

ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΣΗ 1,6% ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ 2018
Ο δείκτης μισθολογικού κόστους του δ΄ τριμήνου 2018, χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2017, παρουσιάζει αύξηση κατά 1,6% έναντι αύξησης 2,7% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 προς το 2016. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης μισθολογικού κόστους του δ΄ τριμήνου 2018, με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2017, παρουσιάζει αύξηση κατά 4,9% έναντι αύξησης 2,0% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 προς το 2016.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΩΣ Ο «ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ»
Νέο διεθνές βραβείο για τον ελληνικό τουρισμό απέσπασε η Ελλάδα στο Λονδίνο. Μετά τη βράβευση της Ελλάδας στην ΙΤΒ του Βερολίνου ως κορυφαίου προορισμού αναψυχής και της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ως καλύτερης υπουργού Τουρισμού παγκοσμίως, η Ελλάδα αναδείχθηκε, στον καταξιωμένο διεθνή θεσμό για τον θαλάσσιο τουρισμό Wave Awards, ως ο «καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως» – «Best Destination (Port or Country)». Η Ελλάδα ήταν υποψήφια για πρώτη φορά στην κατηγορία «Best Destination (Port or Country)» και απέσπασε το 1o βραβείο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η LOTIFY, Η ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΤΩΝ
Η νέα πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των αλκοολούχων ποτών η οποία αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό όπλο στα χέρια των ελεγκτικών αρχών παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο τελωνείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που φέρει το όνομα Lotify παραχωρήθηκε δωρεάν από την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών προς το υπουργείο Οικονομικών και αποτελεί ένα απλό στη χρήση του εργαλείο για τον εντοπισμό των ύποπτων για λαθρεμπόριο και παράνομα εισαχθέντων παρτίδων ποτών.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή για τις ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων, το πλαίσιο λειτουργίας της οποίας παρουσίασαν στους συμβολαιογράφους στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τα σχέδια της ΑΑΔΕ, η εφαρμογή θα λειτουργήσει πιλοτικά από τον Μάιο προκειμένου να καταγραφούν και να επιλυθούν όποια πρακτικά προβλήματα προκύψουν, ενώ από τον προσεχή Οκτώβριο η πλατφόρμα των δηλώσεων φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Χρήστες της εφαρμογής θα είναι οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι θα συμπληρώνουν και θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος TAXISnet τα έντυπα των δηλώσεων για τον υπολογισμό του φόρου επί των μεταβιβάσεων ακινήτων.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ «ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στον Γ’ Κύκλο για το καθεστώς “Γενική Επιχειρηματικότητα” του αναπτυξιακού Ν. 4399/2016 παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων. Η απόφαση ελήφθη για διευκόλυνση του μεγάλου αριθμού υποψήφιων επενδυτών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα