arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Εκτός της ρύθμισης των 120 δόσεων όσοι χρωστούν πάνω από δύο δόσεις –
econ 001

Μέχρι δύο δόσεις θα έχουν την δυνατότητα να μην πληρώσουν οι οφειλέτες που θα ενταχθούν στην ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο OPEN. Όπως υπογράμμισε το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που θα έρθει στην Βουλή τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τον προγραμματισμό της Βουλής θα δίνει την δυνατότητα στους οφειλέτες για να μην χάσουν την ρύθμιση να οφείλουν μέχρι 2 δόσεις. Για παράδειγμα αν κάποιος που εντάχθηκε στην ρύθμιση καταβάλλει δόση 50 ευρώ το μήνα μπορεί μέχρι 2 δόσεις, δηλαδή 100 ευρώ να τα χρωστάει αν όμως το ποσό που δεν έχει καταβάλλει ξεπερνα τα 100 ευρώ τότε θα βγαίνει από την ρύθμιση.

Παράλληλα όπως υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου ο οφειλέτης θα πρέπει να είναι συνεπής στις τρέχουσες δόσεις του 2019.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε εκτενώς στην ρύθμιση παρουσιάζονται τα βασικά σημεία. Ειδικότερα σημείωσε ότι το σύνολο των οφειλών των μη μισθωτών ασφαλισμένων, που δημιουργήθηκαν έως και 31.12.2018, εντάσσεται στην ρύθμιση και η κύρια οφειλή που δημιουργήθηκε από 1.1.2002 έως και 31.12.2016, επανυπολογίζεται. Στους οφειλέτες που υπάγονται στη ρύθμιση, παρέχεται έκπτωση 85% επί των πάσης φύσεων προσαυξήσεων, προσθέτων τελών και τόκων λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής. Πρόσθεσε δε ότι το σύνολο των οφειλών των ασφαλισμένων προς ΟΓΑ, που δημιουργήθηκαν έως και 31.12.2018, με τις πάσης φύσεως προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και τόκους λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής, δύναται να υπαχθεί στη ρύθμιση. Στους οφειλέτες που υπάγονται στη ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 100% επί των πάσης φύσεων προσαυξήσεων, προσθέτων τελών και τόκων λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής, όπως έχουν διαμορφωθεί έως την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση.
Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης 7α είναι 30 ευρώ για τους αγρότες.

Για τις οφειλές εργοδοτών τόνισε ότι παρέχεται έκπτωση στις προσαυξήσεις κατά 50% σε περίπτωση τμηματικής καταβολής και 100%σε εφάπαξ καταβολή.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα