arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΟΑΕΔ: Αλλαγές στην επιδότηση για τα προγράμματα εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
ed06

Σημαντικές αλλαγές στα προγράμματα εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ φέρνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που θα κατατεθεί στην Βουλή έχοντας συνέπειες στους εργαζόμενους που απασχολούνται στις εν λόγω επιχειρήσεις.

Ειδικότερα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα επιχορήγησης της παρ. 2, εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 39 του ν. 3986/2011 (Α’ 152), για όσο χρόνο απασχολούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος επιχορήγησης».

Αυτό σημαίνει ότι όταν ο ΟΑΕΔ επιδοτεί ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχιακά, εφόσον συνεχίζουν την απασχόληση εργαζομένων και κατά την περίοδο περιορισμού ή αναστολής της δραστηριότητάς τους οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παίρνουν ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Το ύψος της επιδότησης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τα ποσά των επιδομάτων ανεργίας που θα κατέβαλλε ο ΟΑΕΔ στους εργαζομένους στην επιχείρηση, αν έπαυαν να απασχολούνται κατά τη διάρκεια του περιορισμού ή της αναστολής της δραστηριότητας της επιχείρησης.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα