arcadianet espa
Enterprise Europe Network
1η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων, Καλαμάτα 19 – 21 Απριλίου 2019
exchibition

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.», συνδιοργανώνει με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων «Μαγική Μεσσηνία», τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και την Alterna Messinia, την 1η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα (Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας) στις 19-21 Απριλίου 2019.

Έχοντας ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της την τουριστική ανάπτυξη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στοχεύει και στην ενίσχυση νέων μορφών τουρισμού και κατ’ επέκταση την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.  Αναδεικνύοντας με τρόπο συστηματικό και ουσιαστικό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή σκοπεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία.

Η 1η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων έχει στόχο την ανάδειξη, την προβολή και την προώθηση όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων. Με αντιπροσωπείες από όλα τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας, ειδικούς θεσμικούς παράγοντες και εκπροσώπους του κλάδου του τουρισμού η έκθεση θέλει μέσα από συνέργιες, δικτύωση, δημιουργία clusters και συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα με τη σύναψη επαγγελματικών συνεργασιών.

Στην έκθεση αναμένονται να συμμετάσχουν πάνω από 70 εκθέτες και να την επισκεφτούν περίπου 10.000 επισκέπτες που μπορούν επίσης να ενημερωθούν με παράλληλες εκδηλώσεις (εκπαιδευτικές, ενημερωτικές, πολιτιστικές).

Όσοι επιθυμούν να  συμμετάσχουν, παρακαλούνται όπως αποστείλουν τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής στο k.pelop@peloponnisos.org ή να επικοινωνήσουν στο 2710 557058 (κ.Πένυ Ποντίκη) και 6944360670 (κ.Νίκος Κουρής) το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10/04/2019. Διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή των εκθετών είναι δωρεάν. Επίσης είναι δωρεάν και η είσοδος των επισκεπτών ενώ αναμένεται να υπάρξει κάλυψη από τα περιφερειακά Μ.Μ.Ε. της Πελοποννήσου.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι η έκθεση είναι εξειδικευμένη στον τομέα του τουρισμού που διαμορφώνεται από ειδικά ενδιαφέροντα των ανθρώπων που τις προτιμούν. Έτσι απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον περιπατητικό και αναρριχητικό τουρισμό, την ορειβασία, τις δραστηριότητες φύσης (rafting, ποδηλασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, σχολές σκι, surfing, ιππασίας, κατάδυσης, τοξοβολίας κ.ά.). Επίσης απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με ενοικιάσεις σκαφών και άλλων θαλασσίων μέσων αναψυχής και ενοικιάσεις οχημάτων. Τέλος απευθύνεται σε επιχειρήσεις διαμονής και φυσικά επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών τουρισμού. Ως εκ τούτου οι επαγγελματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένη ενασχόληση.

Με δεδομένη την καλύτερη δυνατή παρουσία και τη βελτιστοποίηση των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων και σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα του χώρου, σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θεωρούμε ότι η παρουσία σας είναι αναγκαία καθώς μέσω της συνεργασίας όλων μας, μπορούμε να πετύχουμε την ανάδειξη και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα