arcadianet espa
Enterprise Europe Network
«Run the Theatre 2019». Στις 5 Μαΐου ελάτε να τρέξουμε στον τόπο που γέννησε το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας
afisa 2019 1

Διαδρομές Αγωνιστικές
Οι διαδρομές του Run the Theatre έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τόσο τη συμμετοχή έμπειρων δρομέων που στοχεύουν σε ατομικές επιδόσεις όσο και για αρχάριους συμμετέχοντες και απλούς φίλαθλους που επιθυμούν να εισάγουν τις μικρές ηλικίες στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού.
2,5 χλμ. για όλους, 5 χλμ. & 10 χλμ. είναι οι τρεις διαδρομές της Διοργάνωσης με αυξανόμενη δυσκολία και απευθυνόμενες σε ένα ευρύ φάσμα συμμετοχών: από όλους μέχρι συστηματικούς δρομείς.
Όλες οι διαδρομές είναι κυκλικές και η εκκίνηση και ο τερματισμός τους θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης όπου θα βρίσκονται και οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Οι διαδρομές μας ξεκινούν μέσα στον αστικό ιστό αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους λαμβάνει χώρα στην κατάφυτη εξοχή του δήμου Μεγαλόπολης. Η διαδρομή των 5 & 10 χλμ. φτάνει για λόγους συμβολισμού και ουσίας μέχρι τον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου όπου και πραγματοποιείται αναστροφή ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τα 10 και 5 χλμ. φέρουν την πιστοποίηση της AIMS (Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων).

Αναλυτικές πληροφορίες για τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.runthetheatre.gr/event/#diadromi-agona

Διαδρομές… τουριστικές!
Δεν είναι μόνο οι αγωνιστικές διαδρομές που σε καλούν να πάρεις μέρος στο Run the Theatre 2019, αλλά και ένα πλήθος γειτονικών προορισμών που σε περιμένουν να τους εξερευνήσεις!
Η Καρύταινα με τον μεσαιωνικό χαρακτήρα που της προσδίδουν τα σπίτια, το κάστρο της και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες, το Λεοντάρι ένας πανέμορφος παραδοσιακός ιστορικός οικισμός, η Λυκοσούρα που σύμφωνα με τον Παυσανία ήταν η αρχαιότερη πόλη του κόσμου, το Λύκαιον όρος, το ιερό βουνό των Αρκάδων, εκεί που οι αρχαίοι μας πρόγονοι θέλουν την γέννηση του Δία, η Αγία Θεοδώρα, μία ιδιότυπη εκκλησία, κτίσμα του 9ου μ.Χ. αιώνα η οποία θεωρείται ένα μικρό θαύμα της φύσης καθώς τεράστια δένδρα (17) στηρίζονται στη στέγη της μικρής αυτής εκκλησίας και άφθονα νερά αναβλύζουν από τα θεμέλια της, όλοι αυτοί οι μαγευτικοί και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος προορισμοί βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Μεγαλόπολη και σε καλούν να τους επισκεφτείς!

Περισσότερες πληροφορίες για τους γειτονικούς προορισμούς μπορείτε να βρείτε στο: https://www.runthetheatre.gr/odigos-episkepton/geitonikoi-proorismoi/
Φυσικά, η συμμετοχή στο Run the Theatre ολοκληρώνεται με μία επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο θέατρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου και στο οποίο είναι αφιερωμένη η Διοργάνωση.
Δόθηκαν στην δημοσιότητα το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό ΣΠΟΤ της Διοργάνωσης:

ΔΕΙΤΕ το Τηλεοπτικό ΣΠΟΤ:
https://drive.google.com/file/d/1JFPROFaYYRR4459TJS0SxHnie3eYUBQd/view
ΑΚΟΥΣΤΕ το Ραδιοφωνικό ΣΠΟΤ:
https://drive.google.com/file/d/136DlTt86o81CZk8aErrSQ4cbNvZO-Jqu/view

Το Run the Theatre 2019 θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Μαΐου στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας και ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο αρχαίο θέατρο της πόλης, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο θέατρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Μεγαλόπολης με τη συνεργασία των τοπικών αθλητικών σωματείων και υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και του συλλόγου «Διάζωμα».

Οι εγγραφές δρομέων γίνονται στο: https://www.runthetheatre.gr/eggrafes/
Οι εγγραφές εθελοντών γίνονται: https://www.runthetheatre.gr/ethelontismos/

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα