Διαγωνισμός EU in my region «ΙΣΤΟΡΙΕΣ»με σκοπό την προβολή έργων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαική Ένωση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/05/2019 / ΩΡΑ: 12:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Η Ευρώπη στην Περιοχή μου», #EUinmyregion διαγωνισμό ιστοριών με σκοπό την προβολή έργων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ιστορίες μπορεί να έχουν οποιαδήποτε μορφή: φωτογραφία, βίντεο, δημοσίευση σε ιστολόγιο, ήχος, δημοσιεύσεις σε πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, twitter thread, κ.λπ.

Υπάρχουν 2 κατηγορίες συμμετεχόντων: οι «πολίτες» και οι «ειδικοί». Ως «ειδικοί» ορίζονται τα  στελέχη που  εργάζονται σε  διαχειριστικές αρχές, ενδιάμεσους φορείς, κοινές τεχνικές γραμματείες, δικαιούχους χρηματοδότησης της Ε.Ε. ή υπεύθυνους επικοινωνίας έργου που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.  Θα υπάρχουν τρεις νικητές για κάθε κατηγορία.

Η υποβολή των ιστοριών μπορεί να γίνει έως στις 18 Αυγούστου 2019, στις 23:59

Οι τρεις νικητές της κατηγορίας «πολίτες» θα συμμετέχουν σε ένα εξατομικευμένο και πλήρες εισαγωγικό πρόγραμμα κατάρτισης 2 εβδομάδων στον τομέα της επικοινωνίας σε επίπεδο Ε.Ε. και θα ζήσουν από κοντά τις εργασίες σε ένα τμήμα επικοινωνίας ενός θεσμικού οργάνου της Ε.Ε., σε μία εταιρία επικοινωνίας και σε ένα μέσο ενημέρωσης που καλύπτει το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι στις Βρυξέλλες. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 13 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες.

Οι τρεις νικητές της κατηγορίας «ειδικοί» θα συμμετέχουν σε στοχευμένο πρόγραμμα κατάρτισης υψηλού επιπέδου για την επικοινωνία, στις Βρυξέλλες από τις 5 ως τις 7 Οκτωβρίου.

Η κριτική επιτροπή αναζητά:

  • Εκ των έσω εικόνα: η ιστορία μάς λέει κάτι που δεν γνωρίζαμε πέρα από τα βασικά στοιχεία του χρηματοδοτούμενου έργου;
  • Ανθρώπινες ιστορίες: η ιστορία περιγράφει το έργο ή αφηγείστε εσείς την ιστορία των ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτό;

Τα κριτήρια αυτά μπορεί να φαίνονται υποκειμενικά, αλλά η εκ των έσω εικόνα και οι ενδιαφέρουσες ιστορίες διακρίνονται, όταν τις βλέπετε.

Εξάλλου, οι καλύτερες ιστορίες δεν μας λένε απλώς κάτι που δεν γνωρίζουμε. Μας διηγούνται μια ενδιαφέρουσα ιστορία με προσωπική, αυθεντική φωνή. Εκφράζουν σαφείς και ενδιαφέρουσες απόψεις αλλά είναι και απλώς ενημερωτικές. Μπορούν να είναι διασκεδαστικές ή ενθουσιώδεις ή περίεργες ή σαρκαστικές ή να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:https://ec.europa.eu/regional_policy/el/policy/communication/euinmyregion/stories/

Δείτε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε την ιστορία σας εδώ