arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Την ανάλυση και παρουσίαση των προγραμμάτων του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για επιχειρήσεις και ανέργους πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

TO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ιδρύθηκε το 1992 και απαριθμεί πάνω από 500 μέλη στην Αρκαδία. Τα μέλη του αποτελούνται από διάφορες κατηγορίες αναπηριών. Πολλά από αυτά είναι χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων και αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα διαβίωσης.
Ο Σύλλογος έχοντας ξεκινήσει την προωθητική ενέργεια εκπτώσεων σε καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης μας με σκοπό την στήριξη/διευκόλυνση των μελών του παρακαλούνται οι επιχειρήσεις της Αρκαδίας να προσφέρουν έκπτωση των προϊόντων/υπηρεσιών στα μέλη του, όπου θα δίνεται με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας -μέλους του Συλλόγου.
Για όσα καταστήματα/επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να δώσουν την έκπτωση θα πρέπει να την αποστείλουν εγγράφως στο email:sillogosamea@hotmail.gr ή να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6937066386 (Πρόεδρος: Παρασκευόπουλος Παναγιώτης).

ΕΕ: ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τα κράτη-μέλη πρέπει να υποχρεώνουν τους εργοδότες να εφαρμόζουν σύστημα μέτρησης του ημερήσιου χρόνου εργασίας για τους εργαζόμενούς τους. Αυτό απεφάνθη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε υπόθεση που αφορά την Ισπανία, αλλά πλέον και όλα τα κράτη μέλη. Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ισπανίας εκτιμά ότι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πραγματοποιηθεί υπερωρίες, είναι απαραίτητο να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ωρών εργασίας που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του κανονικού ωραρίου εργασίας.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΣΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΟΡΙΟ
Την αποδέσμευση ποσών μεγαλύτερων του ισχύοντος σήμερα ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ ανά μήνα από κατασχεθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε περίπου 1.200.000 οφειλέτες του Δημοσίου προβλέπει τροπολογία στο ψηφισθέν νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεων των χρεών προς Δημόσιο και Ταμεία σε έως 120 δόσεις. Η τροπολογία προβλέπει ότι η αποδέσμευση θα γίνεται ανάλογα με την πρόοδο που σημειώνουν οι οφειλέτες στην τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, δηλαδή θα εξαρτάται από τη συνέπειά τους στην αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων των ρυθμίσεων στις οποίες θα πρέπει να έχουν εντάξει τις οφειλές τους.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το υπουργείο Οικονομίας ανακοινώνεται ότι παρατείνεται κατά δεκαπέντε (15) ημέρες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα» (3ος κύκλος) του ν.4399/16 και συνεπώς ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 15η Ιουνίου 2019, αντί της 31ης Μαΐου 2019. Η νέα προκήρυξη για το καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα» (4ος κύκλος) προγραμματίζεται να δημοσιευθεί τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου με έναρξη υποβολών την 15η Σεπτεμβρίου 2019.

ΥΠΟΙΚ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Αναλυτικό οδηγό, με τη μορφή των ερωτήσεων – απαντήσεων, σχετικά με τη διαδικασία της ρύθμισης οφειλών προς στην εφορία εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ποιοι οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν, οι όροι και οι προθεσμίες.

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Εγκαινιάστηκε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Ε.Φ.Κ.Α. για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις.
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να ενημερώνονται για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση από την σχετική εγκύκλιο (24/2019).
Επιπλέον έχουν αναρτηθεί σύντομο ενημερωτικό έντυπο, οδηγίες και συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα